Overstappen van Blogger naar WordPress | HOW TO
4 Comments

Written by Celine Klooster

januari 22, 2017

Een paar dagen geleden werd er aan mij gevraagd of ik een artikel wilde maken hoe je moest overstappen van Blogger naar WordPress. Ik heb hier zelf ervaring mee en het overstappen ging erg goed bij mij. Vandaag vertel ik mijn ervaring en tips voor het overstappen van Blogger naar WordPress.

Overstappen van Blogger naar WordPress

Ik ben ooit begonnen met Blogger. Dit was een hele fijne software om mee te merken, maar ik wilde toch nog veel verder met mijn blog. Ik wilde bijvoorbeeld een eigen thema, maar met de Blogger software werd ik heel erg gelimiteerd. Ook wilde ik graag meer gebruik maken van plugins en natuurlijk mijn SEO verbeteren. Er waren zoveel redenen waarom ik wilde overstappen van Blogger naar WordPress. Na een jaar ben ik dus toch overgestapt van Blogger naar WordPress.

Backup maken

Als eerste is het erg belangrijk op een backup te maken. Ik raad ten zeerste aan om een backup van alles te maken. Als er dan iets verkeerd gaat, dan kan je altijd nog terug met je backup. Als je geen backup maakt, dan heb je helemaal niets. Als er dus iets verkeerd gaat, dan ben je echt alles kwijt. Ik herhaal het dus nog een keer, vergeet niet om een backup te maken van al jouw bestanden! Nadat je alles hebt gebackupt, check dan nogmaals of je echt alles bij elkaar hebt.

Overstappen van Blogger naar WordPress

Hosting

Ik ga er nu van uit dat je nog geen hosting hebt, maar als je al een hosting hebt (met WordPress!) dan kan je deze stap overslaan. Om over te stappen van Blogger naar WordPress heb je een eigen domein nodig waar je WordPress op kan installeren. Als eerste moet je natuurlijk een webhosting en domeinnaam kopen bij een hostingprovider die bij jou past. Kijk goed of deze hostingprovider alles hebt wat jij nodig hebt. Misschien wil jij wel een eigen email adres? Ik vind dat er tenminste veel professioneler uit zien. Ik zit bijvoorbeeld bij Vimexx en die heeft alles wat ik nodig heb. Het is dan ook zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen bij Vimexx. Ze zijn super goedkoop, ze bieden een gratis SSL en zijn de beste van Nederland!

Lees tip: De beste hosting voor bloggers

Nadat je de hosting hebt gekocht, krijg je een email van de hostingprovider met inlog-gegevens waar je je kan inloggen bij DirectAdmin, dit kan ook anders heten. Met deze inloggegevens kan je je gewoon aanmelden op de website van jouw hostingprovider om bij jouw hosting te komen.

In Installatron staat vervolgens een overzicht wat je allemaal op je website kan installeren. Het is natuurlijk de bedoeling dat je hierbij voor WordPress kiest, dit hebben we natuurlijk nodig. Nadat WordPress is geïnstalleerd, ben je eigenlijk klaar om WordPress te gebruiken.

In je browser ga je naar www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin en daar kan je je eigen gebruiksnaam en wachtwoord in voeren. We zijn nog niet klaar!

Exporteren

Het is dus eigenlijk heel simpel. In Blogger druk je heel simpel op exporteer (Back-up van content maken). Vervolgens krijg je in je download map een xml-bestand. Bewaar dit bestand goed, want dit heb je natuurlijk nodig om je blog te importeren. In dit xml bestand zitten al jouw blogposts en zelfs het thema die je op Blogger hebt gemaakt.

Importeren

In WordPress kies je de optie Importeren onder het tabblad extra. Vervolgens importeer je het xml-bestand naar WordPress. Je thema kan er wel een beetje anders uit gaan zien. In mijn geval waren de foto’s veel te klein, maar dat was eigenlijk geen probleem, omdat ik toch al een nieuw thema wilde.

Redirect maken

Als je nog nooit een domeinnaam had en je bezoekers dus echt je blogger domeinnaam kennen (blognaam.blogspot.com), dan zou ik zeker even een redirect maken. Hierdoor gaan je bezoekers automatisch naar jouw nieuwe website. Deze plugin is erg handig hiervoor.

Een thema

Nadat je overgestapt bent, is het nemen van een mooi thema ook heel erg belangrijk. Lees daarom zeker even mijn post over het kopen van een goed thema.

Ben jij ooit overgestapt van Blogger naar WordPress?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

4 Reacties

 1. anna

  Fijne tips! Vorig jaar ben ik ook overgestapt, toen was zo’n artikel ook heel erg handig geweest voor mij!

  Antwoord
 2. Jouvence

  Kun je ook overstappen naar WordPress met alleen een domeinnaam of moet je ook echt webhosting kopen? Mijn blogt draait nu namelijk volledig op Blogger met mijn eigen domeinnaam erboven. xx

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Helaas moet je echt een webhosting kopen. Je kan wel overstappen op wordpress.com met alleen een domeinnaam, maar dat is geen aanrader.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. The Beautyboulevard - Mijn vijf gratis favoriete thema's voor Wordpress - The Beautyboulevard - […] gaat eerst heel simpel naar de dashboard van jouw Wordpress(.org) site. Als je niet op Wordpress.org zit, dan raad ik…
 2. The Beautyboulevard - Ultimate SEO guide to increase and boost your blog traffic - […] plugin op een wordpress.com of een blogspot website te installeren en daarom raad ik jou aan om over te stappen…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *