SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Pakkende titel ideeën om traffic te verhogen + Freebie

Iedereen wil wel meer blog bezoekers en men denkt dan al snel aan social media of andere manieren om je blog traffic te verhogen. Toch is het het slimste om het ook eens bij de kern aan te pakken. Zo speelt de titel van je blog post al een hele grote rol. Om echt je blog traffic te verhogen heb je pakkende titel ideeën nodig om zo meer mensen te krijgen die op je links klikken. Deze ideeën en ook nog eens een gratis freebie, krijg je in deze blog post!

Waarom is een titel zo belangrijk?

Als je op deze blog post hebt geklikt, dan weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk zo’n titel is. Een titel moet mensen aanspreken, het moet mensen een reden geven om op je blog post te klikken.

Het maken van een goede titel is dus hartstikke belangrijk. Het zorgt voor meer bezoekers en het zorgt voor meer mensen die je blog post delen. Een titel is gewoon hartstikke belangrijk en die moet je dus echt niet over het hoofd zien.

Lees tip: Blog Traffic Exploderen | Deze vijf dingen heb je nodig!

Pakkende titel ideeën

Dus.. Hoe maak je een goede blog post titel?

Maak gebruik van bijvoegelijke naamwoorden:

Laten we eens twee titels analyseren:

  1. 10 tips om je aantal blog bezoekers te laten groeien.
  2. 10 geniale tips om je aantal blog bezoekers te exploderen.

Mensen zijn sneller geneigd om op de tweede titel te klikken en eigenlijk maar door een woordje: geniale. Probeer je titels zo groot mogelijk te maken. Dus in plaats van het woordje ‘groeien’ het woordje ‘exploderen’. Daarnaast is het gebruik van bijvoegelijke naamwoorden echt een must.

Bijvoorbeeld:

Onweerstaanbaar, Schandalig, Fantastische, Controversiele, Fascinerende, Epische, Krachtige, Geweldige, Geniale, Gigantische ..

Wees eerlijk en precies.

Alsjeblieft, wees eerlijk. Maak geen titel die je toch niet kan waar maken en probeer vooral geen echte “Click Bait” titel te maken. Soms zie ik wel eens titels voorbij komen, die eigenlijk niets met de content te maken hebben. Vervolgens klik ik natuurlijk meteen weer weg, omdat ik op zoek was naar andere content. Het is natuurlijk de bedoeling dat je bezoekers op je website blijven en het liefst ook nog eens doorklikken naar andere blog posts of affiliate links.

Maak je titel niet te lang.

De mensen die gebruik maken van de Yoast Seo plugin, weten dit waarschijnlijk al, maar het is dus heel belangrijk dat je je titel niet te lang maakt. Probeer je titel tussen de 50-60 tekens te houden en echt niet meer. Wanneer je wel een te lange titel maakt, dan is dat gedeelte van je titel niet zichtbaar en daar heb je natuurlijk niets aan. Zorg er dus zeker voor dat je titel niet te lang is!

Pin voor later

In this blog post I tell you about all the catchy blog title ideas. I will give you a simple template to use for inspiration with an amazing design. Maybe you are looking for personal, lifestyle, travel, fashion, beauty or other creative niches? Then these tips and tricks are perfect for you! Definitely click on this image to check out these posts. I will also give you a free printable! Social media | #bloggingadvice #bloggingtips #blogging | Products | Articles | Website | Link | Medium

Leer van anderen.

Je hebt vast wel bloggers waar jij tegenop kijkt. Je weet dat deze bloggers het goed doen, maar je begrijpt eigenlijk niet waarom. Je titel is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van je blog post, want men klikt op je titel. Je kan dus naar je concurrentie kijken om te zien hoe zij titels opbouwen en waarom mensen daarop klikken. Dan heb ik het natuurlijk niet over letterlijk titels overnemen, maar gewoon kijken naar de elementen waaruit die titels bestaan. Zo kom je dus ook aan pakkende titel ideeën.

Maak gebruik van nummers

Nummers zijn echt iedereens vriend, geloof me. Door het gebruik van nummers zijn mensen sneller geneigd om op te blog post te klikken, doordat mensen kunnen weten wat ze gaan tegenkomen. Probeer dus zo veel mogelijk nummers in je titels te gebruiken.

Hoe kom ik aan deze pakkende titel ideeën?

Maar goed, nu is het hartstikke leuk en aardig dat ik al deze tips op noem, maar jij wil natuurlijk een veel makkelijkere manier hebben. Dit is de reden waarom ik een gratis(!) template voor jullie heb gemaakt. In deze template heb ik een hoop zinnen, woorden en meer trefwoorden geschreven om te zorgen dat je echt pakkende titels kan maken.

Wil je deze template ontvangen? Word dan snel lid van de nieuwsbrief hieronder!

freebie!

krijg toegang tot de resource library

Word nu gratis lid en groei je blog en biz!

Hoe kom jij aan pakkende titel ideeën?

Meer blog tips lezen? Bekijk dan zeker mijn Facebook.

Pin It on Pinterest

Share This