SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Pinterest pins viral maken | HOW TO
0 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

augustus 12, 2018

Het is lastig om Pinterest pins viral te laten gaan. Toch is het mij een aantal keer gelukt en merk ik dat ik via mijn pins steeds vaker hoge bezoekersaantallen krijg. Pinterest pins viral maken, gaat natuurlijk niet makkelijk, maar in dit artikel zal ik uitleggen hoe je hier meer kans op kan maken.

Pinterest pins viral maken met de juiste afmetingen

Maak alsjeblieft gebruik van verticale pins. Horizontale pins werken gewoon niet goed op Pinteres ten alhoewel deze misschien makkelijk te maken zijn, werken verticale pins veel beter. Zo maak ik meestal gebruik van de afmeting 735 x 1102 pixels.

Canva

Vraag je je af hoe je uberhaupt pins maakt? Maak dan zeker gebruik van Canva. Canva is hartstikke makkelijk in gebruik en je maakt er echt de mooiste pins mee.

Pakkende woorden

Maak zeker gebruik van pakkende woorden. Als je bijvoorbeeld een pin maakt over een review van een Colourpop palette, schrijf dan niet op je pin “Colourpop palette review”, maar schrijf bijvoorbeeld “Het beste palette op het internet”. Je moet eigenlijk denken: “Hoe kan ik een tekst maken, waar ik zelf op zou klikken?”

Pinterest pins viral maken

Bold

Maak zeker gebruik van een dikgedrukt lettertype. Dit valt veel meer op dan een normaal lettertype.

Meer lezen over Tailwind of Pinterest? Check dan deze artikelen: 

De kleur

Ik maakte een jaar terug veel gebruik van pastel kleuren. Dit is echter een slecht plan, want deze kleuren vallen echt totaal niet op. Felle kleuren zijn het beste voor jouw pin. Zo is het bewezen dat de combinatie van rood en zwart erg goed werkt. Zo highlight ik meestal de woorden die het meest pakkend zijn en de rest maak ik gewoon zwart.

Pinterest pins viral maken

Lengte van de tekst

Ga niet een heel verhaal op je pins typen, want dat heeft echt geen zin. Iedereen scrollt door Pinterest heen en jouw pin moet dus echt opvallen. Het heeft dus geen zin om hele verhalen op een pin te plaatsen, want dan slaan mensen alleen maar je pin over.

Achtergrond

Zorg ervoor dat je pin dezelfde achtergrond kleur heeft als de foto die je gebruikt. Voor mijn blog pins maak ik altijd gebruik van foto’s en daar moet de achtergrond kleur van de pin natuurlijk mee matchen. Ik maak meestal gebruik van een witte achtergrond, zodat de achtergrond niet afleidt van de rest. De pin moet opvallen, maar teveel kleuren is natuurlijk ook niet goed.

Hoe maak jij je pins meestal?

Wil je je Pinterest profiel optimaliseren, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens mijn Fiverr profiel. Ik optimaliseer jouw Pinterest profiel voor maar 4.50 euro. Wil je jouw Pinterest pins viral maken? Dan maak ik een Pinterest design voor jou in een andere gig.

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This