Pinterest pins viral maken | HOW TO
0 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 12, 2018

Het is lastig om Pinterest pins viral te laten gaan. Toch is het mij een aantal keer gelukt en merk ik dat ik via mijn pins steeds vaker hoge bezoekersaantallen krijg. Pinterest pins viral maken, gaat natuurlijk niet makkelijk, maar in dit artikel zal ik uitleggen hoe je hier meer kans op kan maken.

Pinterest pins viral maken met de juiste afmetingen

Maak alsjeblieft gebruik van verticale pins. Horizontale pins werken gewoon niet goed op Pinteres ten alhoewel deze misschien makkelijk te maken zijn, werken verticale pins veel beter. Zo maak ik meestal gebruik van de afmeting 735 x 1102 pixels.

Canva

Vraag je je af hoe je uberhaupt pins maakt? Maak dan zeker gebruik van Canva. Canva is hartstikke makkelijk in gebruik en je maakt er echt de mooiste pins mee.

Pakkende woorden

Maak zeker gebruik van pakkende woorden. Als je bijvoorbeeld een pin maakt over een review van een Colourpop palette, schrijf dan niet op je pin “Colourpop palette review”, maar schrijf bijvoorbeeld “Het beste palette op het internet”. Je moet eigenlijk denken: “Hoe kan ik een tekst maken, waar ik zelf op zou klikken?”

Pinterest pins viral maken

Bold

Maak zeker gebruik van een dikgedrukt lettertype. Dit valt veel meer op dan een normaal lettertype.

Meer lezen over Tailwind of Pinterest? Check dan deze artikelen: 

De kleur

Ik maakte een jaar terug veel gebruik van pastel kleuren. Dit is echter een slecht plan, want deze kleuren vallen echt totaal niet op. Felle kleuren zijn het beste voor jouw pin. Zo is het bewezen dat de combinatie van rood en zwart erg goed werkt. Zo highlight ik meestal de woorden die het meest pakkend zijn en de rest maak ik gewoon zwart.

Pinterest pins viral maken

Lengte van de tekst

Ga niet een heel verhaal op je pins typen, want dat heeft echt geen zin. Iedereen scrollt door Pinterest heen en jouw pin moet dus echt opvallen. Het heeft dus geen zin om hele verhalen op een pin te plaatsen, want dan slaan mensen alleen maar je pin over.

Achtergrond

Zorg ervoor dat je pin dezelfde achtergrond kleur heeft als de foto die je gebruikt. Voor mijn blog pins maak ik altijd gebruik van foto’s en daar moet de achtergrond kleur van de pin natuurlijk mee matchen. Ik maak meestal gebruik van een witte achtergrond, zodat de achtergrond niet afleidt van de rest. De pin moet opvallen, maar teveel kleuren is natuurlijk ook niet goed.

Hoe maak jij je pins meestal?

Wil je je Pinterest profiel optimaliseren, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens mijn Fiverr profiel. Ik optimaliseer jouw Pinterest profiel voor maar 4.50 euro. Wil je jouw Pinterest pins viral maken? Dan maak ik een Pinterest design voor jou in een andere gig.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *