Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Ik geef het toe. Ik ben verslaafd aan Pinterest. Pinterest heeft me al veel bezoekers gebracht en ik begin er steeds beter in geworden. Laatst ben ik achter een aantal Pinterest tips gekomen, die erg handig zijn om je bezoekersaantallen nog meer te laten groeien.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Pinterest tips | Keywords

Ik geef even een voorbeeld. Je blogpost gaat over Pinterest en blog tips. Je typt deze twee dingen in de Pinterest zoekfunctie.

Vervolgens zie je dit. Je ziet hier allemaal dingen, die andere pinners ook zoeken, wanneer ze het trefwoord "Blogging tips" zoeken. Deze woorden kan je dus allemaal in je Pinterest beschrijving gebruiken, zodat ze meer onder de aandacht komen onder andere pinners.

Pin regelmatig

Ik hoor genoeg bloggers die zeggen dat ze eventjes snel wat gaan pinnen, zodat ze meer volgers krijgen. Helaas werkt dat zo niet. Voor Pinterest moet je echt regelmatig bloggen, voordat je veel volgers kan krijgen. Ik heb veel gehoord van Board booster en Tailwind. Dit zijn allebei sites waar je heel simpel je Pinterest pins mee kan inplannen. Hiermee pin je dus regelmatig, zonder dat je er al te veel tijd hoeft in te gooien. Sowieso echt super handig om te gebruiken! Je krijgt nu twee maanden gratis als je je aanmeld via deze link! Deze korting is beschikbaar tot 31 mei, dus wees snel!

Pinterest tips

De perfecte pin

Ik gebruik altijd Canva om mijn pins te maken. Zorg ervoor dat je hiervoor de Pinterest templates gebruikt. De pins die het ook altijd heel goed doen zijn infographics. Dat zijn hele lange afbeeldingen waar een heleboel informatie in staat. Deze werken ook erg goed op Pinterest.

Geen pin it button

Ik ben eerlijk gezegd geen fan van verticale afbeeldingen in mijn tekst. Daarom vind ik de pin it button een beetje onnodig. Na veel googlen kwam ik deze geweldige site tegen. Op deze site kan je heel simpel een link maken en wanneer je lezers hierop klikken, worden ze doorgestuurd naar Pinterest om te pinnen! Wil je zien hoe dit werkt? Klik dan even hier.

Ben je benieuwd naar nog meer tips? Check dan zeker even dit artikel!

Ga jij deze Pinterest tips uitproberen?

Wil je dit uitproberen? Pin it om het op te slaan voor later!

Wil je je Pinterest profiel optimaliseren, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens mijn Fiverr profiel. Ik optimaliseer jouw Pinterest profiel voor maar 4.50 euro.

18 gedachten over “Nog meer Pinterest tips om meer bezoekers te krijgen

 1. Hey,

  Leuk artikel. Al gebruik ik zelf pinterest niet. Het is wat veel om al die social media kanalen te stoomlijnen. FB, twitter en insta. Ik geloof niet dat ik daar nog heel veel naast wil.

  Als aanvulling. Ik ontdekte onlangs dat het zin kan hebben om een blog artikel zakelijk te bekijken. Ik schreef bijvoorbeeld wat over een natuurgebied en brasserie. Na deze via een FB pagina geheel vrijblijvend op de hoogte te stelllen dat ik hierover had geschreven werd dit op hun FB pagina geplaats. Als gevolg 200 likes, 40 deel acties en reacties. Een enorme uitschieter in mijn bezoek aantallen, dat was wel even een leuke verassing. Natuurlijk gaat dat niet iedere keer lukken dat te overtreffen en daarnaast moet denk ik de toon vrijblijvend en vriendelijk zijn indien je andere benaderd met je artikel. Want een te agressieve toon met de hoop dat iets van jou gedeeld of geplaats wordt zal vast afschikken. Maar gewoon even vriendelijk aantikken dat je iets geschreven hebt en kijk er eens na indien u wilt kan dus wel zorgen voor leuke acties en toename in verkeer.

 2. Hoi Celine,

  Begrijp ik nou goed dat jij je eigen artikelen op pinterest pint en daar prikborden van maakt? Zodat er op die manier veel mensen naar je site komen?
  Zelf gebruik pinterest met mijn blog totaal anders, maar ik krijg er dan ook geen bezoekers van (allen mensen die mij op pinterest volgen). Ik maak inspiratieborden van bepaalde thema’s en pin alles vast rondom dat thema (het gaat mij dus om de afbeeldingen die te zien zijn op pinterest, niet om de sites daarachter). Van die borden maak ik dan weer inspiratieblogs op mijn site.
  Dit werkt dus totaal niet voor extra bezoekers, maar geeft mijn blog inhoud.
  Graag zou ik ook meer bezoekers krijgen, vandaar mijn vraag om te kijken of ik het nu goed begrijp. Echt een eyeopener.

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!