Plannen | Verhoog je bezoekersaantallen + Printables
53 Comments

Written by Celine Klooster

september 11, 2016

Plannen. Niet echt het favoriete ding om te doen onder sommige bloggers. Sommige bloggers (zoals ik!) kunnen echt niet zonder plannen. Aan plannen zitten een groot aantal voordelen en eigenlijk geen nadelen. Ook kun je je bezoekersaantallen verhogen door simpelweg te plannen. Denk hieraan het inplannen van socialmedia posts en ook het inplannen van je blogposts. Met mijn gratis printables en mijn tips zal je echte resultaten zien.

Plannen met tijden

Misschien heb je hier wel van gehoord en misschien niet. Op social media, maar ook op je blog heb je speciale tijden wanneer je het beste een artikel kunt posten.

 • Wist je dat jouw Facebook bericht na tien minuten al 30% van zijn potentiële ontvangers heeft gehaald? Dit willen we natuurlijk voorkomen, door zoveel mogelijk bezoekers te bereiken. Om acht uur ’s avonds kun je het beste en Facebook bericht posten voor de meeste likes. Voor de meeste shares kun je het beste een Facebook bericht posten rond zes uur ’s avonds.
 • Op Instagram heb je niet de beste tijd om een foto te posten. Tussen 8 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds is de beste tijd, oftewel de hele dag. De beste dag om te posten is woensdag.
 • Voor Twitter is de beste tijd om te posten tussen 1 uur ’s middags en 3 uur.
 • Voor Pinterest tussen 2 uur en 4 uur ’s middags en tussen 8 uur en 1 uur ’s nachts.
 • Je blogposts kun je het beste in de ochtend plaatsen. Ik post altijd om 8 uur een blogpost. Dan ben ik meestal wakker en kan ik het eerste gedeelte van mijn promote sessie doen. De beste tijd om een blogpost te posten is tussen 6 uur ’s ochtends en 9 uur ’s ochtends. Hierdoor kan je blogpost de hele dag traffic krijgen.

Beste plugin om jouw blogposts in de plannen

Ik weet het. Rechts heb je natuurlijk een optie op jouw blogposts in te plannen. Hartstikke handig natuurlijk, maar ik mis wel wat. Met Editorial Calendar kun je super makkelijk jouw blogposts inplannen. Je kan als het ware jouw blogpost concepten naar een bepaalde datum slepen en ook nog een mooi overzicht hebben. Ik heb vaak dat ik niet meer weet wanneer ik een blogpost heb ingepland en moet dan helemaal terug naar het ingeplande blogpost tab om te kijken wanneer ik mijn blogpost kan inplannen. Met deze plugin heb je een makkelijk overzicht en kun je via die plugin ook nog je blogposts inplannen. Hartstikke handig natuurlijk. Deze plugin geeft niet alleen een handig overzicht, maar laat je ook frequent blogposts schrijven en dat geeft heel veel voordelen die ik jou straks ga vertellen. In mijn geval, wordt ik heel erg enthousiast van alle blogposts die ingepland zijn en wil ik alleen maar meer schrijven. Deze plugin motiveert je dus ook nog ;).

Lees tip: WordPress plugins | Welke moet je gebruiken?

plannen

Voordelen aan plannen

Oké, leuk dat ik nu zit te praten hoe je het beste kunt plannen en welke tijden het beste zijn, maar wat zijn de voordelen hiervan? Door te plannen weten je bezoekers wat ze kunnen verwachten. Ik blog bijvoorbeeld vier keer inde week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Ten eerste zet het me ook aan om een blogpost te schrijven en ten tweede weten mijn bezoekers ook wat ze kunnen verwachten. Als je bijvoorbeeld in de vakantie elke dag gaat bloggen en na de vakantie helemaal niet, dan snappen jouw bezoekers er waarschijnlijk niets van. Mensen zijn gewoontedieren en als je stabiele bezoekersaantallen en vaste bezoekers wilt, dan moet je vooral frequent blogs posten. Zoals ik al zei, zet het plannen mij er echt toe tot het maken van blogs. Hierdoor wordt het (voor mij!) ook veel leuker, want het voelt echt als een doel die je moet halen. Als ik meer tijd heb, dan maak ik een aantal blogposten, zodat mijn bezoekersaantallen stabiel blijven. Hierdoor mis ik nooit een artikel en als je mij echt kent, heb ik (bijna!) nooit een artikel gemist.

Ik geef als enige tip mee, don’t over post (not even a word!). Denk niet, “Oh nee, ik moet morgen een blog plaatsen, laat ik er snel een maken”. Je artikelen moeten wel leuk om te lezen zijn. Niet dat je moeite doet voor een blogartikel, maar nog steeds geen bezoekers ervoor krijgt.

Printables

Zoals ik in het artikel van vrijdag al schreef, krijgen jullie per blog artikel een gratis printable. Dit is mijn eerste blogartikel en daarom krijgen jullie vandaag twee gratis printables! Hiermee kun je perfect plannen en mis je nooit meer een blogartikel. Deze kun je opvouwen en in je agenda plakken of gewoon ophangen, zoals ik heb gedaan.

planners

Zoals je (waarschijnlijk) op de afbeelding hierboven kunt zien, is de planner te verkrijgen in grijs en paars. De paarse is de kleur van mijn blog en de grijze is speciaal voor de mannen onder ons.

Hier is de grote verticale paarse blogplanner (links) te downloaden en hier de grijze.

Ik heb natuurlijk ook nog kleinere blogplanners gemaakt met grote vakken om te noteren. Klik hier voor de paarse en hier voor de grijze.

Even een paar kleine tips voor het downloaden van de planners via Dropbox. Rechts boven staat er een button om de blogplanners in pdf te downloaden. Hierdoor worden ze ten eerste wat verkleint, zodat je ze beter kunt zien. Ook kun je ze dan uitprinten. Het kan even duren, voordat de blogplanner te zien is. Je ziet dan eerst een witte pagina, maar al snel wordt de blogplanner geladen. Have fun with it!

Ik zou heel graag van jullie willen weten wat jullie van dit artikel en de printables vinden. Heb jij nog een lievelingskleur die je graag in een printable verwerkt wilt zien? Dan hoor ik het natuurlijk graag. Als je deze printables in een andere kleur wilt, dan kan je ook een reactie achterlaten. Dan verander ik de kleur voor jou.

Hoe verhoog jij je bezoekersaantallen met plannen?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

53 Reacties

 1. Melike

  Handig en leuk artikel! Vooral die printables vind ik leuk alleen doe ik dat nu gewoon op mijn telefoon. Plannen is inderdaad fijn, ik hou me ook gewoon aan een vast schema.

  Antwoord
 2. Nilakshi

  That was really useful. I am downloading both the things. Thank you so much.

  Antwoord
 3. najat

  De beste tijden voor fb was ik me niet van bewust. Dat ga ik ook oppakken. Thanks!

  Antwoord
  • Celine

   Hopelijk helpt het!

   Antwoord
 4. Mariska

  Handig! Ben wel benieuwd of dat bij elke blog werkt. Ik promoot m’n blog echt heel erg verspreid over de dag.

  Antwoord
  • Celine

   Verspreiden is natuurlijk ook erg goed en zoals je kunt zien zijn de beste tijden ook verspreid over de dag.

   Antwoord
 5. Andreia

  Heel leuk artikel! Vind je het goed dat ik deze op mijn blog share? Zo zien mijn volgers het ook en ik denk dat dit voor iedereen handig is 🙂

  Antwoord
  • Celine

   Ja natuurlijk! x Als je hem maar niet kopieert en plakt haha.

   Antwoord
 6. Her Own Beat

  This is great information! I shared it on my professional account.

  Antwoord
  • Celine

   Thankyou so much! <3

   Antwoord
 7. Amy

  Thanks for the free printable and the useful information! I bet most moms are on Pinterest at naptime and bedtime. 2 – 4pm and after 8pm. (-:

  Antwoord
 8. Janine

  Ik promoot mijn nieuwe artikelen op verschillende tijden van de dag, een paar in de ochtend, middag en avond. Ik wist wel dat er op bepaalde tijd stippen meer mensen online waren.

  Antwoord
 9. Marle

  Handige tips, dankjewel!

  Antwoord
 10. Paige Strand

  Great info, thanks for writing!

  Antwoord
 11. Amber

  Love the printables! Thank you for sharing. I’m still tweaking my editorial calendar…I was using Google calendar, but now I’m obsessed with bullet journaling and thinking about switching back to paper and post it notes.

  Antwoord
  • Celine

   Thankyou for your lovely comment <3

   Antwoord
 12. Julia

  Great information. I can adjust my PostPlanner to better times for posting on FaceBook and Twitter.

  Antwoord
  • Celine

   Oeh what kind of postplanner?

   Antwoord
 13. Edye

  Such helpful tips! Thanks so much.

  Antwoord
 14. Kim

  Handige tips! Plannen is niet mijn beste kant, haha

  Antwoord
  • Celine

   Dankjewel! Als je eenmaal een tijdje plant, dan wordt het steeds makkelijker!

   Antwoord
 15. Gea

  Handig! Ik plan nu de laatste tijd ook maar veel. Soms wat lastig van erge werk. Maar vol doet mij wel goed. De post in de morgen posten is ook een goede.

  Antwoord
 16. Jonna@Burgertrutjes

  Wij houden van Editorial Calender. Motiveert ook gelijk om meer artikelen te schrijven!

  Antwoord
 17. Janine

  haha zo grappig, afgelopen week heb ik ook zo’n artikel geschreven haha. Jij hebt ook een erg leuke printable uitgekozen! ik vind het heel handig om alles te plannen, op die manier motiveert het heel erg om dingen te doen.

  Antwoord
  • Celine

   Deze is ook van een aantal weken geleden ahha 🙂

   Antwoord
 18. Marieke Kazen

  Wat een fijne tips ! Ik ga er maar eens op letten of het dan beter en overzichtelijker is !

  Antwoord
 19. Wendy

  Super handig dit artikel, dankjewel! Ik ga de printables gelijk binnen halen en uitprinten, dat plannen is nog wel een dingetje hier 😉

  Antwoord
  • Celine

   Super leuk dat je de printables gaat gebruiken!

   Antwoord
 20. Carolien

  Handig! Ik plan altijd voor mijn blog. En de edit flow plugin gebruik ik erg graag, veel fijner met inplannen en schuiven van artikelen.

  Antwoord
  • Celine

   Plannen is hartstikke handig haha!

   Antwoord
 21. Tish Yvette

  Great post! I really need more structure with my blog posting. Very helpful.

  Antwoord
 22. Evy

  Handige info! Thanks. 🙂

  Antwoord
  • Celine

   Blij dat je er iets mee kunt!

   Antwoord
 23. Bianca Schrijft

  Zelf post ik automatisch via wordpress op de bijbehorende Facebook. Als ik het nu zo lees, is dat misschien iets te vroeg. Mijn meeste berichten komen om 06:00 uur online en vanwaaruit dus ook de Facebook en twitter koppeling.

  Antwoord
 24. Cody

  Fantastic article! I’ll be coming back to read more 🙂

  Antwoord
 25. Aneta

  Ik denk dat de posttijden voor iedereen anders liggen. Als iedereen massaal op de tijden gaat posten die in dit artikel beschreven staan, zul je snel onder een grote hoop terecht komen. Maar wat ik zeg: voor de een ligt dit weer anders dan voor de ander. Ik heb veel gestunteld met verschillende tijden en ben er eindelijk achter gekomen op welke tijden mijn volgers het meest actief zijn.

  Antwoord
 26. roamy

  Hello Celine
  Thanks for sharing your tips on increasing blog traffic,many bloggers especially when getting started suffer from lack of traffic and every content you post is like being read by no one.But keeping going I think is the way to success.
  Really enjoyed your post.

  Antwoord
 27. Joanne

  Goede tips! Ik plaats ook bijna altijd mijn facebook post in de avond 🙂

  Antwoord
 28. Theadra Shaw

  I am a new blogger an these were helpful tip! Thanks so much!!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Negen apps die elke blogger moet hebben - The Beautyboulevard - […] is echt heilig. Ik had een aantal weken geleden het al over plannen en hoe je het beste kan…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *