Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Plannen. Niet echt het favoriete ding om te doen onder sommige bloggers. Sommige bloggers (zoals ik!) kunnen echt niet zonder plannen. Aan plannen zitten een groot aantal voordelen en eigenlijk geen nadelen. Ook kun je je bezoekersaantallen verhogen door simpelweg te plannen. Denk hieraan het inplannen van socialmedia posts en ook het inplannen van je blogposts. Met mijn gratis printables en mijn tips zal je echte resultaten zien.

Tijden

Misschien heb je hier wel van gehoord en misschien niet. Op social media, maar ook op je blog heb je speciale tijden wanneer je het beste een artikel kunt posten.

 • Wist je dat jouw Facebook bericht na tien minuten al 30% van zijn potentiรซle ontvangers heeft gehaald? Dit willen we natuurlijk voorkomen, door zoveel mogelijk bezoekers te bereiken. Om acht uur 's avonds kun je het beste en Facebook bericht posten voor de meeste likes. Voor de meeste shares kun je het beste een Facebook bericht posten rond zes uur 's avonds.
 • Op Instagram heb je niet de beste tijd om een foto te posten. Tussen 8 uur 's ochtends en 11 uur 's avonds is de beste tijd, oftewel de hele dag. De beste dag om te posten is woensdag.
 • Voor Twitter is de beste tijd om te posten tussen 1 uur 's middags en 3 uur.
 • Voor Pinterest tussen 2 uur en 4 uur 's middags en tussen 8 uur en 1 uur 's nachts.
 • Je blogposts kun je het beste in de ochtend plaatsen. Ik post altijd om 8 uur een blogpost. Dan ben ik meestal wakker en kan ik het eerste gedeelte van mijn promote sessie doen. De beste tijd om een blogpost te posten is tussen 6 uur 's ochtends en 9 uur 's ochtends. Hierdoor kan je blogpost de hele dag traffic krijgen.

Beste plugin om jouw blogposts in de plannen

Ik weet het. Rechts heb je natuurlijk een optie op jouw blogposts in te plannen. Hartstikke handig natuurlijk, maar ik mis wel wat. Met Editorial Calendar kun je super makkelijk jouw blogposts inplannen. Je kan als het ware jouw blogpost concepten naar een bepaalde datum slepen en ook nog een mooi overzicht hebben. Ik heb vaak dat ik niet meer weet wanneer ik een blogpost heb ingepland en moet dan helemaal terug naar het ingeplande blogpost tab om te kijken wanneer ik mijn blogpost kan inplannen. Met deze plugin heb je een makkelijk overzicht en kun je via die plugin ook nog je blogposts inplannen. Hartstikke handig natuurlijk. Deze plugin geeft niet alleen een handig overzicht, maar laat je ook frequent blogposts schrijven en dat geeft heel veel voordelen die ik jou straks ga vertellen. In mijn geval, wordt ik heel erg enthousiast van alle blogposts die ingepland zijn en wil ik alleen maar meer schrijven. Deze plugin motiveert je dus ook nog ;).

Voordelen aan plannen

Okรฉ, leuk dat ik nu zit te praten hoe je het beste kunt plannen en welke tijden het beste zijn, maar wat zijn de voordelen hiervan? Door te plannen weten je bezoekers wat ze kunnen verwachten. Ik blog bijvoorbeeld vier keer inde week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Ten eerste zet het me ook aan om een blogpost te schrijven en ten tweede weten mijn bezoekers ook wat ze kunnen verwachten. Als je bijvoorbeeld in de vakantie elke dag gaat bloggen en na de vakantie helemaal niet, dan snappen jouw bezoekers er waarschijnlijk niets van. Mensen zijn gewoontedieren en als je stabiele bezoekersaantallen en vaste bezoekers wilt, dan moet je vooral frequent blogs posten. Zoals ik al zei, zet het plannen mij er echt toe tot het maken van blogs. Hierdoor wordt het (voor mij!) ook veel leuker, want het voelt echt als een doel die je moet halen. Als ik meer tijd heb, dan maak ik een aantal blogposten, zodat mijn bezoekersaantallen stabiel blijven. Hierdoor mis ik nooit een artikel en als je mij echt kent, heb ik (bijna!) nooit een artikel gemist.

Ik geef als enige tip mee, don't over post (not even a word!). Denk niet, "Oh nee, ik moet morgen een blog plaatsen, laat ik er snel een maken". Je artikelen moeten wel leuk om te lezen zijn. Niet dat je moeite doet voor een blogartikel, maar nog steeds geen bezoekers ervoor krijgt.

Printables

Zoals ik in het artikel van vrijdag al schreef, krijgen jullie per blog artikel een gratis printable. Dit is mijn eerste blogartikel en daarom krijgen jullie vandaag twee gratis printables! Hiermee kun je perfect plannen en mis je nooit meer een blogartikel. Deze kun je opvouwen en in je agenda plakken of gewoon ophangen, zoals ik heb gedaan.

planners

Zoals je (waarschijnlijk) op de afbeelding hierboven kunt zien, is de planner te verkrijgen in grijs en paars. De paarse is de kleur van mijn blog en de grijze is speciaal voor de mannen onder ons.

Hier is de grote verticale paarse blogplannerย (links) te downloaden en hier de grijze.

Ik heb natuurlijk ook nog kleinere blogplanners gemaakt met grote vakken om te noteren. Klik hier voor de paarse en hier voor de grijze.

Even een paar kleine tips voor het downloaden van de planners via Dropbox. Rechts boven staat er een button om de blogplanners in pdf te downloaden. Hierdoor worden ze ten eerste wat verkleint, zodat je ze beter kunt zien. Ook kun je ze dan uitprinten. Het kan even duren, voordat de blogplanner te zien is. Je ziet dan eerst een witte pagina, maar al snel wordt de blogplanner geladen. Have fun with it!

Ik zou heel graag van jullie willen weten wat jullie van dit artikel en de printables vinden. Heb jij nog een lievelingskleur die je graag in een printable verwerkt wilt zien? Dan hoor ik het natuurlijk graag. Als je deze printables in een andere kleur wilt, dan kan je ook een reactie achterlaten. Dan verander ik de kleur voor jou.

54 gedachten over “Door plannen je bezoekersaantallen verhogen + Free printables

 1. Love the printables! Thank you for sharing. I’m still tweaking my editorial calendar…I was using Google calendar, but now I’m obsessed with bullet journaling and thinking about switching back to paper and post it notes.

 2. haha zo grappig, afgelopen week heb ik ook zo’n artikel geschreven haha. Jij hebt ook een erg leuke printable uitgekozen! ik vind het heel handig om alles te plannen, op die manier motiveert het heel erg om dingen te doen.

 3. Zelf post ik automatisch via wordpress op de bijbehorende Facebook. Als ik het nu zo lees, is dat misschien iets te vroeg. Mijn meeste berichten komen om 06:00 uur online en vanwaaruit dus ook de Facebook en twitter koppeling.

 4. Ik denk dat de posttijden voor iedereen anders liggen. Als iedereen massaal op de tijden gaat posten die in dit artikel beschreven staan, zul je snel onder een grote hoop terecht komen. Maar wat ik zeg: voor de een ligt dit weer anders dan voor de ander. Ik heb veel gestunteld met verschillende tijden en ben er eindelijk achter gekomen op welke tijden mijn volgers het meest actief zijn.

 5. Hello Celine
  Thanks for sharing your tips on increasing blog traffic,many bloggers especially when getting started suffer from lack of traffic and every content you post is like being read by no one.But keeping going I think is the way to success.
  Really enjoyed your post.

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!