SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Promoten van je blog met Reddit | How to!

Een tijdje geleden had ik een aantal manieren geprobeerd om mijn blog te promoten. Ik dacht eerlijk gezegd dat hier helemaal niets meer uit was gekomen en had het verder eigenlijk niet meer uitgeprobeerd of gebruikt. Toch keek ik een aantal dagen geleden weer op Google Analytics en ik zag dat deze manier wel had geholpen en niet zo beetje ook! Wil je dus je blog promoten? In deze blog leg ik uit hoe het promoten van je blog met Reddit werkt!

Promoten van je blog met Reddit

Ik was opzoek naar een subreddit voor Nederlandse Blogs, maar dit bestaat (nog!) niet. Ik dacht dus dat het super makkelijk was om een subreddit aan te maken, maar dit is niet zo. Ik moet hier minstens drie maanden lid voor zijn en een bepaald aantal karma opbouwen. Binnenkort ga ik dus een subreddit aanmaken voor Nederlandse blogs en daar krijgen jullie zeker wat over te horen. Het is best wel lastig om karma te verzamelen. Je moet hier namelijk een groot aantal stemmen voor krijgen en nog andere dingen.

Edit: Toch heb ik het voor elkaar gekregen om een Nederlandse subreddit aan te maken! Word dus snel lid en laat je socialmedia kanalen groeien! Ook heb ik een Engelse subreddit aangemaakt. Blog je dus ook in het Engels of wil je gewoon nieuwe mensen ontmoeten? Word dan ook even hiervan lid.

Promoten van je blog met Reddit

Wat is karma?

Ik vind dit een hele lastige kwestie. Ik heb echt verschillende filmpjes en forum berichten bekeken, maar ik denk dat ik het nu wel weet. Karma ontvang je wanneer jouw geposte link, een like krijgt. Dit noemen ze op Reddit ook wel ‘Upvote’. Ook krijg je karma door de comments die je plaatst. Als je bijvoorbeeld een upvote krijgt op een reactie die je hebt geplaatst, dan krijg je ook karma. Ik heb nu pas drie karma en ik heb echt geen flauw idee waarom dit niet omhoog gaat. Als iemand nog tips hebt, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Voor andere blogs

Natuurlijk zijn er ook Reddit pagina’s voor andere blogs. Hieronder een opsomming van populaire en goeie Reddit pagina’s. De meeste subreddits zijn voor Engelse blogs, maar je kan natuurlijk ook als Nederlander hier blogposts promoten. Ook is het hartstikke leuk om mee te praten met de verschillende gebruikers van Reddit.

Het promoten van je blog met Reddit. Hoe doe je dat?

Let wel op, waar en hoe je links post. In sommige subreddits zie je een post, waar je in de reacties een linkje kan posten. In de subreddit van bijvoorbeeld de Beauty Blogs, kan je vrij een link plaatsen.

Pas wel op dat de Reddit community best wel hard is. Als beginnend Reddit gebruiker is het best wel lastig om uit te zoeken hoe alles werkt. Soms krijg je dan ook downvotes vanuit het niets en dan denk ik eerlijk gezegd, wat heb ik gedaan?!

Lees tip: Nog meer manieren om je blog te promoten

Wat vind ik van Reddit?

Ik vind Reddit eigenlijk hartstikke leuk. Het gaat mij eerlijk gezegd niet om het promoten, maar meer om de community zelf. Er zijn natuurlijk mensen die altijd chagrijnig zijn en nooit een aardige comment kunnen plaatsen, maar er zijn ook heel veel leuke en lieve mensen op Reddit. In de blog threads kan ik ook veel handige dingen lezen. Zo raak je soms in discussie over het bloggen en leer je hier eigenlijk heel veel van. Ook al heb je geen Engels of tweetalig blog, dan zou ik me nog steeds aanmelden op Reddit. Je leert hier zoveel van en je ontmoet ook hartstikke leuke mensen. Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om artikelen van andere mensen te lezen.

Het promoten van je blog met Reddit gaat dus zo! Ga jij Reddit gebruiken?

Pin It on Pinterest

Share This