Promoten van je blog | Focus je hier minder op!
42 Comments

Written by Celine Klooster

januari 15, 2017

Ik denk dat heel veel bloggers zich hierin wel herkennen. Het promoten van je blog is een lastig ding om te doen. Soms promoot ik teveel en soms promoot ik op de onjuiste tijden. Soms heb ik zelfs een doel om een bepaald aantal bezoekers die dag te halen. Eigenlijk moet je dit juist niet doen..

Bezoekersaantallen

Soms let ik echt teveel op mijn bezoekersaantallen. Dit komt meer, omdat ik me vaak vergelijk met andere bloggers. Op een community platform, zoals Reddit, is het eigenlijk belangrijk dat je in contact komt met bloggers. Hierdoor laat je eigenlijk je blog groeien, in plaats van overal je linkjes gooien. Als je juist in contact komt met bloggers dan promote je eigenlijk als het ware jouw blog, maar dan op een leuke en makkelijke manier. Door bijvoorbeeld reacties achter te laten op een blog (als je natuurlijk het artikel hebt gelezen!) denken sommige bloggers dat het misschien leuk is om ook jouw blog te bezoeken.

Promoten van je blog

Wat dus belangrijk is, dat je veel meer in contact komt met andere bloggers en natuurlijk met je lezers. Ik reageer bijna altijd op mijn reacties en dat vind ik ook een belangrijk onderdeel van het bloggen. Ik weet wel dat ik soms een vraag stel bij andere bloggers over een product of iets en dan vervolgens krijg ik er nooit antwoord op. Eerlijk gezegd begrijp ik dat niet. Soms kan een artikel incompleet zijn en dan vind ik dat je gewoon moet reageren op de reactie die een lezer heeft gegeven.

Lees tip: Blog traffic verbeteren? Dit zijn alle manieren!

Niet alleen denken aan het promoten van je blog

Het is natuurlijk heel goed om je blog te promoten. Integendeel, het is een heel belangrijk onderdeel van bloggen. Denk alleen niet alleen aan promoten. Ik neem aan dat je blogt, omdat je het leuk vind. Lezers en reacties zijn natuurlijk leuk, maar daar gaat het niet alleen om. Ik denk dat je veel meer bereikt als je leuk en aardig tegen iedereen doet, in plaats van dat je overal je linkje zet. Als ik bijvoorbeeld in linkje in een reactie tegenkom, dan klik ik er eerlijk gezegd nooit kom. Als je een linkje achterlaat in het daarvoor bedoelde vakje, dan klik ik er bijna altijd op! Ik ben altijd benieuwd welk blog er achter de persoon zit die een leuke of lieve reactie heeft achter gelaten.

Denk jij steeds aan het promoten van je blog?

Meer blog tips lezen? Bekijk dan zeker mijn Facebook.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

42 Reacties

 1. Marjolein

  Ik blog enorm graag, maar het promoten dat erbij komt, vind ik vaak uitputtend. Doordat ik nog niet zo heel groot ben, moet ik opletten wanneer ik iets online gooi en dat is frustrerend.. Bedankt voor de tips!

  Antwoord
 2. Marguerita

  Ik vind het promoten van mijn blog persoonlijk het minst leuke van bloggen. Alle andere blogzaken daar geniet ik veel meer van, maar het hoort er wel bij. En ik vind het ontzettend leuk als mijn blog ook echt gelezen wordt natuurlijk 🙂

  Antwoord
 3. Inge

  Heel herkenbaar 🙂 Ik probeer nu terug gewoon m’n eigen ding te doen en wat minder te promoten. Dat is zoveel leuker 🙂

  Antwoord
 4. FATAL JAY

  You said it best, connecting with other blogger is the key.

  Antwoord
 5. Sjoukje - meergeldminderstress

  Goede blogs over bloggen schrijf jij toch altijd!
  Ik vind de interactie met mijn lezers het leukst van het bloggen (naast het schrijven zelf). Ik reageer ook bijna altijd dus. Ook heb ik nu twee Facebook-groepen waarin ik met mijn lezers praat. Dat is ook een soort promotie, maar ook niet helemaal. Het is ook om elkaar te helpen.
  Ik lees ook veel blogs en daar laat ik vaak een reactie achter. Maar net als nu doe ik dat alleen als ik een blog goed vind en echt wat wil zeggen. Niet om mijn link zomaar neer te gooien. Dat werkt ook niet denk ik.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ah super leuk om te horen, dankjewel! Interactie vind ik inderdaad ook erg belangrijk en ik probeer dan ook altijd op alle reacties te reageren!

   Antwoord
 6. Monica

  Ik promoot mijn blog op instagram en op een paar groepen op Facebook. Vind het alleen echt tijdrovend dus neem er niet altijd de tijd voor. Wil liever mijn tijd besteden aan zelf schrijven en fotograferen maar aan de andere kant heb ik het wel nodig om te promoten. Verder reageer ik wel regelmatig op andere artikelen die ik leuk vind. Ook om de lezer te laten zien dat ik het artikel waardeer. Dat vind ik natuurlijk zelf ook leuk om te horen en ik vind het leuk om op die manier andere bloggers te leren kennen.

  Antwoord
 7. Preschool2Teen

  I love reading and commenting on others’ blogs. As for promoting, I spend most of time on FB and twitter. This may sound crazy, but I spend more time supporting others and sharing their work vs my own. Not because I don’t find my work to be good, but simply because I love giving back to others.

  Antwoord
  • HowToAddict.com

   We need more people like you 😉 As long as you are adding value and being active member of community your content will organically get to the top. And looking at your blog it seems you are doing great job on both fronts. Keep it up!

   Antwoord
   • Celine Klooster

    Thankyou so much! I want to be more active tho! Also on Reddit!

    Antwoord
 8. Aneta

  Helemaal waar wat je zegt. Natuurlijk is het van belang om je blog te promoten. Je wil laten zien dat je er bent. Maar reacties plaatsen vind ik een van de dingen die waardevol zijn voor de sxhrijver. Ik denk dat je op die manier ook betere interactie hebt met elkaar.

  Antwoord
 9. Tamal Anwar

  Hi Celine, I really have to disagree with you since I blog as a profession and I need to bring people towards my blog. Creating awesome content is just half the battle, promoting it to the audience is the rest. Until one day you become big enough that your post does not need any promotion at all.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   You really didn’t read my article. Yes, promoting is important, but not only promoting or just promoting without a goal.

   Antwoord
 10. Mariska van Heel

  Voor een rookie blogger zoals ik hele nuttige informatie. Ik heb vaak het gevoel dat ik aan het verzuipen ben. Mooie borden op Pinterest, samenhangende feed op Instagram etc. Fijn om dan dit stuk te lezen. Gewoon lekker schrijven, genieten en actief reageren, dankzij jouw fbgroep lukt dat veel makkelijker, zijn zoveel leuke en interessante bloggers. Thanks

  Antwoord
 11. Emily

  Thanks for this reminder 🙂 It’s easy to get caught up in the world, but there’s so much more to it than just promoting.

  Antwoord
 12. Melanie

  Very informative article . I learned a lot from it.

  Antwoord
 13. Melanie Williams

  I couldn’t agree more! I’ve been guilty of stalking my own blog’s traffic and other things of that nature, but I’m trying to work on it. I’m hoping that scheduling a day during the week where I can check my stats will help.

  Though I will admit, I’ve never understood how some can blog without loving it. Tone is so hard to maintain in writing in many languages that even the smallest hint someone is doing it for some reason other than love can ruin an entire piece. Which would, in turn, drive readers away instead of bringing more readers to the blog.

  Sure, I would love more readers, but I blog because I love it. It’s just way too much work otherwise since I blog about writing, Bullet Journals, and do reviews of books and films that I enjoy.

  Antwoord
 14. Kay

  I’ve been thinking about this lately. I think readers are smart enough to know when we care more about promoting than bringing them good content so it’s important to try to find the balance, as difficult as it is.

  Antwoord
 15. Linda de Haan

  Ik blog heel graag, maar lees ook heel graag de blogs van andere bloggers. Ik vind het leuk om te lezen hoe zij over bepaalde onderwerpen denken. Dat inspireert mij ook weer om te gaan schrijven. De interactie vind ik ook erg belangrijk. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk te reageren als iemand een reactie onder mijn artikel post.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Helemaal gelijk! Ik krijg ook altijd motivatie om te schrijven wanneer ik reacties onder mijn posts ontvang!

   Antwoord
 16. Jenny - IkReis

  Ik ben nu op je blog beland via een FB-promotiegroep. Ik probeer regelmatig nieuwe blogs te ontdekken, te lezen en er op te reageren. Want inderdaad, interactie is leuk!

  Ik herken wat je zegt: sommige bloggers antwoorden niet op vragen die je onder een blog stelt. Sommigen reageren nooit bij jou. Je kan niemand verplichten te reageren (moet je niet willen) maar interactie is gewoon LEUK!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Interactie is inderdaad erg leuk! Daarom reageer ik ook altijd op de reacties onder mijn blog ^^

   Antwoord
 17. Joanna

  I don’t spend much time on promotion itself but I like contacting othed bloggers though. I usually just post the new article on my social media profiles and the rest is adding the link to specific place in comments on other blogs.

  Antwoord
 18. Cynthia

  Ik reageer op elke reactie. Ik vind dat je zo laat zien dat je een comment waardeert. En wat ik vooral belangrijk vind: je bouwt een fijne interactie op. Dat zie je al aan het feit dat iemand het leest en opnieuw reageert. Wat ik wel lastig vind aan het promoot gedeelte: ik ben soms bang dat ik (met name op mijn Facebook page) mensen overlaad. Omdat ik elke dag wel een blogje schrijf. Maar goed. Ze zijn uiteindelijk tot niets verplicht..

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ze zijn inderdaad tot niets verplicht. Meer blogposts lijkt me juist fijn! Ik zou ook graag dagelijks willen bloggen.

   Antwoord
 19. Ewa

  I have the same, I always go on blogs of people who leave me a comment
  1. Coz I’m curious who left me a comment.
  2. Coz I’m grateful that someone has left me to comment, because I just begun blogging.
  Btw month ago I did not know that the blog should be promoted 😉

  Antwoord
 20. Janine Schut

  Herkenbaar hoor! Ik moet zeggen dat ik nog erg zoekende ben hoe ik dat het beste aan kan pakken. Bloggen blijft het leukst, bezoekers en reacties ook maar dat promoten…pfff….
  Dat reddit is een lastig dingetje trouwens vind ik. Heb ff gekeken maar daar gaat het me echt duizelen!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik ben nu bezig met Pinterest, zodat ik minder hoef te promoten..

   Antwoord
 21. Tynke

  Dit is als beginnend blogger zo fijn om te lezen! Ik voel soms echt frustratie als mensen beginnen over bezoekersaantallen. Het opboksen tegen ‘de groten’ is niet waarom ik ben begonnen met bloggen. Pas nu ik samenwerkingen aanga loop ik hier tegenaan en dat commerciële zit nog niet echt in mij. Bedankt voor je tips, dit is voor mij een veel passender insteek!

  Antwoord
 22. Ilse van Kreanimo

  Jij moet de titel van je blog veranderen naar de blogboulevard, meid! 😉

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hahhaa hoezo? Ik blog meer over beauty dan over bloggen hoor 😛

   Antwoord
 23. Anja

  Ik vind de interactie juist geweldig… Maar ja, niet iedereen neemt helaas de tijd om te reageren. Promoten hoort er wel bij, zeker als je net om de hoek komt kijken, maar je hebt gelijk als je zegt dat het vooral gaat om de manier waarop je je blog promoot.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *