SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Waarom jij Pinterest moet gebruiken | 5 redenen
7 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

januari 7, 2018

Twitter, Facebook, Instagram. Iedereen praat over deze social media websites en promoot dan ook vaak zijn blog hierop. Ooit wel eens van Pinterest gehoord? Van deze website krijg ik hartstikke veel blog verkeer en dit is dan ook een van de redenen waarom jij Pinterest zou moeten gebruiken. Wil jij meer redenen horen waarom jij Pinterest moet gebruiken? Check dan deze blog.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Redenen waarom jij Pinterest moet gebruiken

Blog traffic

Ruim 70% van mijn sociale verkeer komt van Pinterest. Uhmm.. Excuse me? Jij loopt dus 70% van dit sociale verkeer mis door geen Pinterest te gebruiken.

Inspiratie

Op Pinterest kan je hartstikke veel inspiratie vinden. Terwijl jij dus opzoek bent naar pins om te pinnen, krijg je dus hartstikke veel inspiratie.

Makkelijk

Het is super makkelijk om Pinterest te gebruiken. Zo gebruik ik Tailwind, een super handige website om duizenden pins in te plannen. Zo staan er op dit moment ruim 3500 pins klaar om gepinned te worden en dit gaat dan ook volledig automatisch. Het is dus super makkelijk om Pinterest te gebruiken! Klik hier om Tailwind te bekijken.

Meer lezen over Pinterest? Lees dan deze artikelen

redenen waarom jij Pinterest moet gebruiken

Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken

Heb je een dag geen tijd? Voor Instagram of Facebook moet je echt tijd vrij maken om te promoten. Gelukkig gaat dat met Pinterest helemaal automatisch. Je hoeft helemaal niet op te letten of er wel pins online komen, want dit gaat allemaal automatisch (mits je natuurlijk je pins inplant ;)). Zo plan ik meestal één uurtje per week in om mijn pins in te plannen voor twee weken.

Zonder pins krijg je zelfs verkeer

Ja, je hoort het goed. Zelfs zonder pins online te zetten krijg je zelfs een hoop verkeer. Zo was ik laatst op vakantie in Madrid en was ik vergeten mijn pins in te plannen. Nog steeds kreeg ik ruim 40-50 unieke bezoekers van Pinterest op een dag. Het is dus een heerlijk gevoel dat je altijd verkeer van Pinterest krijgt.

Gebruik jij Pinterest al?

Are you looking for tips and tricks to use Pinterest to boost, skyrocket, increase and grow your blog traffic? In this post I will explain why you have to use Pinterest and how to use Pinterest. With these Pinterest marketing tips you can increase your profile, but also boards followers. #HowToBlog #NewBlogger #GrowYourBlo

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

7 Reacties

 1. Claudia

  Wow, ik heb er nooit aan gedacht dat Pinterest ook ingezet kan worden om traffic te genereren. Ik ga je gelijk even volgen daar en zelf aan de slag. Dank je wel!

  Antwoord
 2. Laura

  Wat een fijn artikel! Soms vergeet ik wat Pinterest voor je website allemaal niet kan betekenen:)

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Dankjewel! Ik denk dat bijna elke blogger dat vergeet haha.

   Antwoord
 3. Lazy Bird

  Heel nuttig, bedankt! Ik ga me er ook eens in verdiepen, ik had al een persoonlijk Pinterest maar nu heb ik er een voor Lazy Bird aangemaakt ook.

  X Lazy Bird

  Antwoord
 4. Jessica J.

  Ik heb een paar weken terug pas een Pinterest-account voor m’n blog opgezet. Iedereen is er zo lyrisch over! Voordien kende ik het platform alleen van persoonlijk gebruik. Binnenkort ga ik er eens goed voor zitten, want het lijkt me écht de moeite.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This