Samenwerken met bedrijven | Wat moet je weten?
32 Comments

Written by Celine Klooster

maart 26, 2017

Soms zie ik bloggers die samenwerken en zich eigenlijk helemaal niet aan de regels houden. Hierdoor blijven bedrijven het maar proberen bij andere bloggers die zich wel aan de regels willen houden. Als je al een tijdje blogt en wilt beginnen met samenwerken, dan moet je zeker ook even dit artikel lezen. Dit moet je echt weten als je wilt samenwerken met bedrijven.

Samenwerken met bedrijven

Schrijf een nette mail

Dit is erg vanzelfsprekend, maar toch doen niet alle bloggers dit. Je kan echt niet zomaar een mailtje van “Hoi, ik heb een blog, sponsor me.” Ik weet dat heel veel bloggers dit niet doen, maar toch vermeld ik het even.

Geen do follow linkjes

Dit kan ik niet vaak genoeg vermelden. Ik krijg echt super vaak mailtjes van bedrijven die een samenwerking willen aangaan, maar wel super leuk do follow links in het artikel willen zien. Dit is gewoon tegen de regels, maar bedrijven blijven het toch proberen. Als elke blogger dus even nee zegt tegen do follow linkjes, misschien stoppen die bedrijven dan gewoon met mailen.

Samenwerken met bedrijven

Een vermelding onder het artikel

Wanneer je een artikel schrijft in samenwerking met een bedrijf, hoort er ook altijd een vermelding hierover onder een artikel te staan. Dit hoort volgens de regels van google en we willen toch allemaal eerlijk zijn tegenover onze lezers? Ik gebruik de afbeelding hieronder voor gesponsorde artikelen.

Wees altijd eerlijk

Ik weet ook dat er een aantal bloggers zijn die heel positief over een product of over een bedrijf gaan doen, omdat ze samenwerken met een bedrijf. Wees gewoon altijd eerlijk tegenover je lezers. Vind je het product verschrikkelijk of gaf het niet het resultaat die je had verwacht? Schrijf dat dan op! Is het product helemaal geweldig? Vertel dat dan ook aan jouw lezers.

Vraag altijd de juiste prijs

Als ik eerlijk ben, ik zit hier ook heel erg mee te struggelen. Het is erg lastig om de juiste prijs te vragen voor een artikel. Ik vraag meestal 50-70 euro, maar volgens heel veel mede-bloggers is dit veel te laag. Het is aan te raden om de berekening van Lisanneleeft te gebruiken. Deze is als volgt:

Unieke bezoekers per maand

____________________ + 50 =

100

Wat moet je nog meer weten als je gaat samenwerken?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

32 Reacties

 1. Ilse Flower

  Dit is misschien een domme vraag maar wat is een Do follow link?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Een Do-follow link is eigenlijk een linkje die je hoger in de zoekresultaten zet. Als een bedrijf dus vraagt om een do-follow link, kopen ze dus eigenlijk do-follow linkjes en dat is dus tegen de regels.

   Antwoord
 2. Roelof

  Goeie tips die iedereen in acht zou moeten nemen.
  Dat van de do-follow links wist ik niet.
  Bedankt voor de tip!

  Antwoord
 3. Kelly

  Interessant artikel. Ik werk (nog) niet samen met bedrijven, maar samenwerkingen zijn zeker welkom. Nu lees ik inderdaad veel over de do-follow links, is dit dus dat je bijvoorbeeld naambedrijf.nl doet met daarin de link naar de betreffende website van het bedrijf? Het is me niet helemaal duidelijk vanuit verdere uitleg die ik op probeer te zoeken.

  Antwoord
 4. Linda| travellersoftheworld

  Ik vind het altijd raar dat bedrijven eisen dat je er niet onder mag zetten dat het om een samenwerking gaat, waarom zou dat niet kunnen? Verder ben ik ook altijd eerlijk. Do follow linkjes mogen wel, waar lees je van niet? Zoek maar eens naar seo bronnen ipv andere blogs!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Als je naar de site van Google gaat, dan staat er dat ze met klem aanraden om no-follow links te gebruiken. Als je dan door klikt naar een andere webpagina van google staat er: “Hieronder staan voorbeelden van linkuitwisselingsprogramma’s die de positie van een site in de zoekresultaten negatief kunnen beïnvloeden:

   Links met een hoge PageRank kopen of verkopen. Dit geldt ook voor het betalen voor links of voor berichten die links bevatten; het inwisselen van goederen of services voor links; of het verzenden van een ‘gratis’ product in ruil voor een recensie en een link naar uw site”

   Ik heb geen zin om vervolgens lager in de zoekresultaten te staan, omdat het bedrijf wilt dat ik do-follow links plaats.

   Antwoord
 5. Deb

  Goeie blog, hier heb ik heel veel aan en ga idd ook wat meer info zoeken over die do follow linkjes

  Antwoord
 6. Mariams Lifestyle

  Dank je voor de uitleg van de no follow links. Al veel over gehoord maar begreep het nooit. Nu wel.

  Antwoord
 7. HERRENDEZVOUS

  Loved this, it was real helpful!

  XX

  Love,

  Antwoord
 8. Aneta

  Fijn artikel! Ik plaats altijd no follow links. Als een bedrijf om een do follow link, sla ik ik af, hoe pijnlijk het soms is. Ik heb geen zin om lager in Google te scoren, al weet ik niet of je met een kleine blog snel wordt gevonden.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik begrijp het zelf ook niet helemaal hoor, maar om problemen te voorkomen plaats ik gewoon geen no-follow link.

   Antwoord
 9. Eliza

  Dit is echt een handige post. Ik ben net pas begonnen om mijn blog wat serieuzer te zien en ik heb precies nog veel dat ik kan leren. Ik hoop in te toekomst ook te kunnen samenwerken met bedrijven, dus op voorhand info weten zoals over de do-follow links is echt nuttig! Bedankt!

  Antwoord
 10. MC Kleuver

  Zoveel mensen geholpen met je artikel Celine, goed bezig! Wat ik me wel afvraag is hoe je het verschil kunt zien tussen DoFollow en NoFollow-linkjes. Weet jij dat?

  Antwoord
 11. Suzanne

  Ik lees vaak verschillende meningen over follow links. Veel bloggers verwachten meteen een penalty te krijgen als ze follow links plaatsen. Mijn vraag is dan ook: kennen jullie überhaupt een blogger die ooit een penalty hiervoor heeft gekregen?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Er zijn genoeg bloggers die een penalty hebben gekregen. Dit betekent niet dat je een mailtje krijgt dat je een penalty hebt gekregen, maar dit kan je merken aan je bezoekersaantallen. Je krijgt dan opeens veel minder bezoekers via google en dat betekent dat je een penalty hebt gekregen. Ik heb dit in een ver verleden ook wel eens gehad, helaas.

   Antwoord
 12. Marielle

  Duidelijke uitleg. Bedrijven zullen het blijven proberen, omdat ze er belang bij hebben.

  Antwoord
 13. Johanne

  Handige tips, Celine! Ik ben nog lang niet zover dat bedrijven met mij willen samenwerken (blog bestaat welgeteld 4 dagen :p), maar ik wil wel alvast duidelijk hebben hoe alles zit, mocht het ooit zo ver komen!

  Antwoord
 14. Girls-things

  Super handige tips! Dat je onder een post moet zetten dat het om een samenwerking vergeet ik wel eens . Oepsie. Die tekst die jij eronder zet, zoiets kan ik ook gebruiken? Wat bedoel je precies dan met disclaimer haha.

  Antwoord
 15. Sherry

  Goed geschreven. Jaren geleden zocht ik een artikel om eindelijk eens mijn vraag beantwoord te krijgen hoeveel ik kan vragen. Eindelijk heb ik dat nu gevonden.

  Antwoord
 16. Melissa

  Handige info Celine! Ik kwam laatst in contact met iemand ivm een samenwerking. Omdat ik nog niet zo heel lang bezig ben wilde ik toch even informeren naar het gebruik van no-follow links. Er werd mij toen verteld dat dit helemaal geen gevolgen zou hebben voor mijn website. Dat vond ik best raar, gezien ik al wat posts had gelezen van andere bloggers. Blij dat jij het in deze post nog even hebt aangehaald! Groetjes Melissa.

  Antwoord
 17. Melissa

  Ik bedoel: Als ik do-follow links zou gebruiken haha.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *