Self Hosted Platform vs. Gratis Blog Platform | Welke?
0 Comments

Written by Celine Klooster

januari 27, 2019

Als je wil beginnen met bloggen, dan is het zeker een aanrader om je eens in te lezen waarop je kan bloggen. Zo kan je bloggen op een self hosted platform, maar ook op een gratis platform. Er is een groot verschil tussen deze twee platformen en het is dan ook een aanrader om je eens te verdiepen in deze twee platformen. Wil je weten welke het beste is en wat nou eigenlijk het verschil is? Lees dan deze blog.

Gratis blog platform

Een gratis blog platform.. Wat is dat nou eigenlijk? Een gratis blog platform is een blog platform zoals WordPress.com of Blogger. Hierop kan je gratis een blog maken, waar je dan ook gratis op kan bloggen. Dit blog platform zit heel makkelijk in elkaar en het spreekt eigenlijk allemaal voor zich.

Voordelen aan een gratis blog platform:

 • Het is gratis.
 • Het is makkelijk om op te zetten.

Nadelen aan een gratis blog platform:

 • Je hebt geen eigen domeinnaam.
 • Gratis blogs zien er minder professioneel uit dan self-hosted blogs.
 • Je hebt minder controle over je blog. Je kan bijvoorbeeld minder snel je eigen design maken en je bent erg beperkt in de opties.
 • Je hebt een beperkt aantal bandwidth en ruimte.
 • Het is moeilijker om geld te verdienen met je blog, omdat je soms een eigen domeinnaam moet hebben om geld te verdienen met bijvoorbeeld advertenties.

Pin voor later

Do you want to know the difference between self hosted blogging platforms and free blogging platforms? Then you should definitely check out this article. I will tell you the best blogging platforms and the best tips and tricks. This epic guide will tell you the best platform for blog posts and bloggers. These are perfect for bloggers who are setting up a small business, blog or social media channel/medium. In this article I will also talk about WordPress. #BloggingTips #Blogger #HowToBlog

Wie kan het beste zo’n gratis blog platform gebruiken?

Iemand die net begonnen is met bloggen of net wil beginnen met bloggen, kan het beste deze gratis blog platform gebruiken. Als je net bent begonnen met bloggen, weet je waarschijnlijk nog niet helemaal wat je wil of dat dit uberhaupt echt jouw droom is. Met een gratis blog platform maak je helemaal geen kosten en kan je het blog leventje even proeven. Als het dan toch niets wordt, dan kan je heel makkelijk de blog verwijderen.

Hoeveel kost het?

Het is volledig gratis! Het kost je dus helemaal niets. Je kan bijvoorbeeld beginnen op Blogger of wordpress. Als je nog een eigen domeinnaam wil hebben, dan kost je dat 0.89 cent per jaar bij deze hosting.

Self-Hosted blog platform

Een self-hosted blog platform is een platform waarvoor je een hosting nodig hebt. Bij deze hosting kan je bijvoorbeeld een hosting kopen. Hiervoor heb je dus niet alleen een eventuele domeinnaam voor nodig, maar ook een hosting waar je blog dus op gaat draaien. Een self-hosted blog platform is bijvoorbeeld wordpress.org. Op dit platform heb je de mogelijkheid om een thema te installeren en daarnaast zijn de plugins echt geweldig.

Lees tip: Overstappen van Blogger naar WordPress | HOW TO

Voordeel van een self-hosted blog platform:

 • Je hebt helemaal de controle over je blog, zoals SEO, adverteren, layout en andere functies.
 • Je kan je eigen thema’s installeren.
 • Je hebt zelf toegang tot al je bestanden.
 • Een hosting hoeft niet veel te kosten.

Nadelen van een self-hosted blog platform:

 • Het kost wel geld. Bij deze hosting betaal je hiervoor 4.95 per maand.
 • Het kan soms wat lastig zijn om te installeren. (Dit kan ik ook voor je doen. Stuur een mailtje naar contact@theblogboss.nl voor de tarieven).

Wie kan deze self-hosted blog platform het beste gebruiken?

Ben je al wat verder met bloggen? Dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar een self-hosted blog platform. Door op een self-hosted blog platform te bloggen, wordt je blog een stuk serieuzer genomen en alles ziet er gewoon een stuk professioneler uit. Als je bloggen dus serieus neemt en misschien al wat geld wilt verdienen met bloggen, dan is een self-hosted blog platform zoals wordpress.org een aanrader.

Hoeveel kost het?

Het hoeft echt niet duur te zijn! Zo zijn er een hoop hostings met allerlei verschillende prijzen. Zo heb ik laatst onderzocht wat nou de beste hosting is. Mijn aanraders voor hosting zijn:

Dit zijn alle drie hartstikke fijne hostings en ook nog eens hartstikke goedkoop. Zeker een aanrader dus.

Lees tip: De beste hosting voor bloggers

Welke is het beste?

Ik vind zelf de self-hosted blog platform echt hartstikke fijn. Ik doe hier nu al jaren mee en het is dan ook zeker een aanrader om eens te kijken naar deze manier van bloggen. De grootste voordelen vind ik de thema’s waaruit je kan kiezen en de plugins. Dit maakt alles gewoon zoveel makkelijker. Het is dan ook een aanrader om te bloggen op wordpress.org. WordPress kan je installeren door een hosting aan te schaffen.

Wat gebruik jij? Een gratis blog platform of een self-hosted blog platform?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *