SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

SEO verbeteren en blog traffic verhogen | Dit zijn de beste methoden!

SEO is een ding wat je gewoon voor je website moet hebben. Een website kan niet zonder SEO en dit moet je dan zo goed mogelijk verbeteren. Hoe kan je dit verbeteren? Deze gids helpt jou hiermee!

Gebruik search console

Het niet gebruiken van search console is een grote fout. Search console zorgt ervoor dat je google vertelt welke posts er op jouw website staan. Ook weet google dan als een van de eerste wanneer er iets nieuws op jouw blog staat. Daarnaast vertelt search console jou wanneer er fouten op jouw website bevinden. Als laatste geeft het jou ook een hoop informatie die kan helpen om jouw website te verbeteren.

Yoast Seo

Sommige mensen hebben waarschijnlijk nu een “duh” momentje. Toch zijn er sommige mensen die nog steeds geen Yoast Seo gebruiken. Yoast Seo is echt een must en je kan die op jouw wordpress.org website heel simpel installeren. Helaas is het niet mogelijk om deze plugin op een wordpress.com of een blogspot website te installeren en daarom raad ik jou aan om over te stappen naar wordpress.org. Yoast Seo maakt een sitemap.xml aan, wat echt een must is voor jouw seo. Ook kan je keywords toevoegen aan je blogpost en dit is ook echt een must.

Keywords

Keywords zijn echt een must. Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik hier voorheen niet heel veel mee heb gedaan. Ik vergat regelmatig (oftewel altijd) om een meta discription toe te voegen en in mijn afbeeldingen waren er ook niet heel veel keywords te vinden. Meestal bleven die vakjes gewoon leeg. Nu heb ik de plugin Seo Optimized Images geinstalleerd. Deze voegt automatisch alt tags aan jouw afbeeldingen toe. Dus voor de luie personen (hoi!), installeer deze plugin. Ook kan je keywords gebruiken in jouw titel. Ik doe dit liever niet, omdat ik meer van normale titels houd. Anders zijn ze zo onnatuurlijk. Je kan wel de titel aanpassen in de Yoast Seo plugin met keywords. Hierdoor komt jouw post hoger in de zoekresultaten terecht.

Lees tip: Google Analytics Begrippen | Dit moet je weten

Gebruik H2 tags

H2 tags? Wat zijn dat? H2 tags zijn de kopjes die je hierboven ziet. Vooreen gebruikte ik H4 tags, maar nu ik weet dat Google van H2 tags houdt, gebruik ik alleen nog maar H2 tags. Google zoekt eerst naar jouw H1 tag, dat is je titel. Daarna naar H2 tags, daarna naar H3, etc.. Het is dus belangrijk om H2 tags te gebruiken, want Google zoekt hier als tweede naar.

SEO

Gebruik een meta beschrijving

Dit is echt de nummer één fout wat ik heb gemaakt. Ik gebruikte nooit meta beschrijvingen, omdat ik dacht dat dit slecht was voor  mijn tweetalige website. Natuurlijk is dat het niet! In de meta beschrijving voeg je keywords toe en Yoast Seo geeft jou tips hoe je het beste deze meta beschrijving kan invullen. Zo is het handig om maximaal 160 woorden te gebruiken en moet je ook zeker een aantal keywords aan je meta beschrijving toevoegen.

Lees tip: Google Analytics | Waarom heb je dit nodig?

Ik kan echt uren over SEO praten, maar ik denk dat jullie dan onderhand in slaap zijn gevallen. Over een paar weken komt er weer een geweldig SEO artikel online, met nog meer tips en handige sites.

Hoe verbeter jij jouw SEO?

Pin It on Pinterest

Share This