Sociale media tips die je moet kennen voor meer traffic
0 Comments

Written by Celine Klooster

juni 9, 2019

Sociale media zijn heel belangrijk voor bloggers. Dit zijn namelijk de platformen hoe jij meer mensen kan bereiken en jouw blog posts kan vergroten. Toch bestaan er nog steeds veel vragen over hoe je sociale media nou het beste kan gebruiken. Daarom zet ik in deze blog post de beste sociale media tips die je moet kennen om te groeien met je blog. Meer weten? Lees dan verder!

1. Gebruik hashtags in je stories om meer mensen te bereiken

Hashtags gebruiken in je stories is echt een must om te doen. Je bereikt hierdoor zoveel meer mensen dan je zou bereiken als je dit niet zou doen. Ik gebruik niet voor al mijn stories hashtags, maar wel bijvoorbeeld voor unboxings of andere stories waarin ik merken kan taggen. Zeker een aanrader dus!

Pin deze sociale media tips voor later

2. Gebruik Later voor Instagram om (gratis!) je posts in te plannen

Later is een geweldig en gratis programma om je Instagram posts in te plannen. Met later kan je heel makkelijk en snel je posts inplannen, zodat deze automatisch gepubliceerd worden. Meer weten over Later? Lees dan deze post.

Lees tip: Gratis Instagram posts inplannen

3. Sociale media tips > Gebruik Tailwind + Tailwind tribes om sneller je Pinterest te laten groeien

Sociale media tips

Tailwind is de beste investering die ik ooit heb gemaakt. Ik zal eerst even kort uitleggen wat Tailwind is. Tailwind is een programma waarmee je heel makkelijk je pins in kan plannen voor Pinterest. Hierdoor post ik elke dag rond de 50 pins op Pinterest, zonder dat ik er heel veel voor hoef te doen. Elke week kost het mij een half uurtje om pins in te plannen voor de komende week, voor twee blogs. Dit scheelt natuurlijk hartstikke veel tijd als je je bedenkt dat het normaal hartstikke veel tijd kost om elke dag 50 pins te pinnen en dit ook nog eens over de dag te verspreiden.

Een andere tip is het gebruik van Tailwind tribes. Dit is een onderdeel van tailwind waarmee je heel makkelijk en snel repins krijgt. Je deelt voor elke pin die je in een tribe plaatst, een andere pin waardoor andere vervolgens weer jouw pins gaan delen. Hartstikke handig dus!

Lees hier meer over Tailwind:

4. Check de pins die andere hebben gerepind en repin die ook

Sociale media tips

Als je op Pinterest naar statistieken (rechtsboven) gaat, vervolgens op overzicht klinkt en vervolgens naar onder scrollt naar “populairste pins” en deze op volgorde van “keer bewaard” zet, dan kan je zien welke pins het meest zijn gedeeld. Een tip is dan om deze pins vervolgens weer opnieuw in te plannen (bijvoorbeeld met Tailwind!). Hierdoor bestaat er de kans dat nog meer mensen je pins ziet, wat uiteindelijk leidt tot meer bezoekers.

5. Sociale media tips > Stel als eis dat mensen jouw content repinnen, voordat ze worden toegelaten tot je groepbord

Dit is een ding wat ik binnenkort ga toevoegen aan mijn Pinterest groepborden. Ik krijg regelmatig namelijk aanmeldingen voor mijn verschillende Pinterest groepborden. Nu leek het mij een goed plan om als eis te stellen dat mensen eerst een aantal pins repinnen, voordat ze worden toegelaten tot mijn groepbord. Zo krijg je meer engagement en kunnen andere mensen lid worden van mijn groepbord. Een win-win situatie dus!

6. Nodig mensen uit om je Facebook pagina te liken

Sociale media tips

Als je naar je Facebook pagina gaat, en dan rechts kijkt, dan zie je een knop waarmee je je vrienden kan uitnodigingen om je pagina leuk te vinden. Als je veel Facebook vrienden hebt, dan is het een erg goed plan om deze vrienden uit te nodigingen om je pagina te liken. Zo krijg je meer pagina likes en blijven je vrienden op de hoogte van de blogs die je hebt geschreven.

7. Sociale media tips > Deel je posts in andere Facebook groepen

Veel bloggers weten dat je je posts kan delen in Facebook groepen. Hiermee bedoel ik echter niet de algemene Facebook groepen voor bloggers, maar meer onderwerp specifieke groepen. Zo deel ik regelmatig koopjes van de week. Deze deel ik vervolgens in groepen die gaan over koopjes, waardoor ik echt een stuk meer bezoekers krijg dan als ik deze post zou delen in groepen die niet over koopjes gingen. Ga dus op zoek naar groepen die met een specifiek onderwerp te maken hebben, zodat je daar je posts in kan delen. Kan je niet zo’n Facebook groep vinden? Maak dan een eigen groep aan!

Welke sociale media tips zou jij geven aan beginnende bloggers?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

Pinterest is voor veel mensen een goede manier om meer bezoekers te krijgen, maar dan moet je wel weten hoe het moet. In 2020 is er veel veranderd op Pinterest, waardoor voor mij een nieuwe strategie aan de pas moest komen. Deze...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *