SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Tailwind Smartguide: Betere resultaten op Pinterest
0 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

maart 15, 2020

Tailwind heeft een nieuwe tool gelanceerd, namelijk de Tailwind Smartguide. Als je Tailwind nog niet kent: Tailwind is een heel handig programma waarbij je makkelijk en snel je pins in kan plannen. Daarnaast geeft dit programma allerlei handige tips waardoor je meer mensen kan bereiken, meer bezoekers naar je website krijgt en uiteindelijk ook meer inkomen. De Smartguide is een van deze tools. Benieuwd naar deze tool en hoe je deze kan gebruiken? Lees dan deze blog.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Pinterest zal dit jaar veel veranderen en dan vooral als het gaat om het Pinterest algoritme. De strategieën die je momenteel dus gebruikt kunnen eventueel verouderd worden waardoor je uiteindelijk nieuwe strategieën en tools moet gebruiken. Iedereen wil natuurlijk zo veel mogelijk uit Pinterest halen en dat kan alleen als je mee gaat met alle veranderingen.

Gelukkig is Tailwind er altijd op tijd bij en daarom hebben ze een nieuwe tool gelanceerd die ervoor zorgt dat jij alles uit Pinterest kan halen, namelijk de Tailwind Smartguide.

Wat is de Tailwind Smartguide?

Tailwind Smartguide

De Tailwind Smartguide is een tool om zo veel mogelijk uit Pinterest te halen. Zo heeft Pinterest een aantal ‘regels’ waaraan je je moet houden. Als je je niet aan deze regels houdt, dan ziet Pinterest je al snel als spammer waardoor je uiteindelijk dus minder mensen bereikt.

De Smartguide houdt je op de hoogte van alle nieuwe strategieën en veranderingen zodat jij altijd het beste uit Pinterest kan halen.

De SmartGuide zorgt voor de volgende dingen:

  1. Je Tailwind pin gedrag in de gaten houden zodat je bijvoorbeeld niet te veel of te weinig pint. Als je dit namelijk wel doet dan kan je bereik verminderen of gezien worden als een spammer.
  2. Oplossingen vinden om ervoor te zorgen dat je Pinterest account beter presenteert.

Daarnaast zal de Smartguide na een tijd het volgende doen:

Tailwind Smartguide

  1. Je op te hoogte houden van de laatste Pinterest strategieën.
  2. Aanbevelingen plaatsen hoe je jouw Pinterest account kan verbeteren en dan vooral als het gaat om je strategie die je gebruikt.

Als je jouw pins inplant, dan geeft Tailwind je twee verschillende badges. Ten eerste kan je de badge “All Clear” ontvangen en dit betekent dat je strategieën helemaal goed zijn en dus pint volgens de strategieën van de Smartguide. Ook kan je de badge ontvangen ‘Spam Safeguard” en dit betekent dat je dus te veel pint en je dit zou moeten aanpassen.

Meer lezen over Tailwind? Lees dan deze blogs:

De Tailwind Smartguide raadt om ongeveer 15-25 pins per dag te plaatsen. Dit hebben ze onderzocht door alle accounts die Tailwind te bekijken en om vervolgens te zien wie de meeste mensen bereikt en met welke hoeveelheid pins. De 15-25 pins suggestie gaat om het totaal aantal pins, dus ook met pins van eventuele andere pinners en natuurlijk ook je eigen pins.

Denk je nu.. Nou dat wil ik wel eens uitproberen. Dan kan je je makkelijk aanmelden voor Tailwind. Bij het gebruik van deze link krijg je ook nog een $15 korting!

Heb jij de Tailwind Smartguide al ontdekt?

Pin voor later

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat...

Meer blogs

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

Pinterest is voor veel mensen een goede manier om meer bezoekers te krijgen, maar dan moet je wel weten hoe het moet. In 2020 is er veel veranderd op Pinterest, waardoor voor mij een nieuwe strategie aan de pas moest komen. Deze...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This