SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Tailwind Smartguide: Betere resultaten op Pinterest

Tailwind heeft een nieuwe tool gelanceerd, namelijk de Tailwind Smartguide. Als je Tailwind nog niet kent: Tailwind is een heel handig programma waarbij je makkelijk en snel je pins in kan plannen. Daarnaast geeft dit programma allerlei handige tips waardoor je meer mensen kan bereiken, meer bezoekers naar je website krijgt en uiteindelijk ook meer inkomen. De Smartguide is een van deze tools. Benieuwd naar deze tool en hoe je deze kan gebruiken? Lees dan deze blog.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Pinterest zal dit jaar veel veranderen en dan vooral als het gaat om het Pinterest algoritme. De strategieën die je momenteel dus gebruikt kunnen eventueel verouderd worden waardoor je uiteindelijk nieuwe strategieën en tools moet gebruiken. Iedereen wil natuurlijk zo veel mogelijk uit Pinterest halen en dat kan alleen als je mee gaat met alle veranderingen.

Gelukkig is Tailwind er altijd op tijd bij en daarom hebben ze een nieuwe tool gelanceerd die ervoor zorgt dat jij alles uit Pinterest kan halen, namelijk de Tailwind Smartguide.

Wat is de Tailwind Smartguide?

Tailwind Smartguide

De Tailwind Smartguide is een tool om zo veel mogelijk uit Pinterest te halen. Zo heeft Pinterest een aantal ‘regels’ waaraan je je moet houden. Als je je niet aan deze regels houdt, dan ziet Pinterest je al snel als spammer waardoor je uiteindelijk dus minder mensen bereikt.

De Smartguide houdt je op de hoogte van alle nieuwe strategieën en veranderingen zodat jij altijd het beste uit Pinterest kan halen.

De SmartGuide zorgt voor de volgende dingen:

  1. Je Tailwind pin gedrag in de gaten houden zodat je bijvoorbeeld niet te veel of te weinig pint. Als je dit namelijk wel doet dan kan je bereik verminderen of gezien worden als een spammer.
  2. Oplossingen vinden om ervoor te zorgen dat je Pinterest account beter presenteert.

Daarnaast zal de Smartguide na een tijd het volgende doen:

Tailwind Smartguide

  1. Je op te hoogte houden van de laatste Pinterest strategieën.
  2. Aanbevelingen plaatsen hoe je jouw Pinterest account kan verbeteren en dan vooral als het gaat om je strategie die je gebruikt.

Als je jouw pins inplant, dan geeft Tailwind je twee verschillende badges. Ten eerste kan je de badge “All Clear” ontvangen en dit betekent dat je strategieën helemaal goed zijn en dus pint volgens de strategieën van de Smartguide. Ook kan je de badge ontvangen ‘Spam Safeguard” en dit betekent dat je dus te veel pint en je dit zou moeten aanpassen.

Meer lezen over Tailwind? Lees dan deze blogs:

De Tailwind Smartguide raadt om ongeveer 15-25 pins per dag te plaatsen. Dit hebben ze onderzocht door alle accounts die Tailwind te bekijken en om vervolgens te zien wie de meeste mensen bereikt en met welke hoeveelheid pins. De 15-25 pins suggestie gaat om het totaal aantal pins, dus ook met pins van eventuele andere pinners en natuurlijk ook je eigen pins.

Denk je nu.. Nou dat wil ik wel eens uitproberen. Dan kan je je makkelijk aanmelden voor Tailwind. Bij het gebruik van deze link krijg je ook nog een $15 korting!

Heb jij de Tailwind Smartguide al ontdekt?

Pin voor later

Pin It on Pinterest

Share This