Tailwind tools om te groeien met jouw blog! (Handig!)

Tailwind tools om te groeien met jouw blog! (Handig!)

Pinterest is een tool waarmee je echt kunt groeien met jouw blog. Het is niet zoals Facebook, waar je elke dag op moet promoten om slechts een dag jouw artikel in iemands anders tijdlijn te krijgen. Pinterest werkt als een zoekmachine en zorgt ervoor dat een pin die jij misschien wel een jaar geleden hebt geplaatst, nog steeds voor bezoekers zorgt. Met Tailwind kan je super makkelijk jouw pins inplannen voor Pinterest. Benieuwd welke Tailwind tools er bestaan?

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Ik neem jullie vandaag mee in mijn zoektocht door Tailwind. Ik ben natuurlijk ook pas net begonnen met Tailwind en het is echt een zoektocht om alles door te hebben. Hieronder heb ik voor jullie de handigste tools voor mij op een rijtje gezet. Er valt nog veel te leren!

Tailwind tools

Dit is natuurlijk de handigste tool van Tailwind. Met deze scheduler kan je heel makkelijk jouw pins inplannen. Ik heb in twee uurtjes ruim 1600 pins ingepland! Ik pin rond de 70 pins per dag en met deze scheduler hoef ik er nauwelijks wat voor te doen.

Tailwind

Board lists

Board lists zijn ook echt super handig. Ik zit in een groot aantal group boards en dan duurt het gewoon erg lang totdat ik al mijn group boards heb aangeklikt. Met deze board lists hoef je dat maar een keer te doen en heb je voor de rest van jouw Tailwind carriére een lijst van jouw groupboards met slechts een klik.

Meer lezen over Tailwind of Pinterest? Check dan deze artikelen: 

Monitor your domain

Onder deze tab heb je drie Tailwind tools. Insights, Organic Activity en Referral traffic. Bij insights kan je zien hoeveel pins je per maand over je blog plaatst. Ook kan je daar zien hoeveel je verwachte impressions zijn. Dit betekent hoeveel pinners jouw pins kunnen zien in de toekomst. Bij organic activity kan je je laatste pins zien. Dit is niet heel erg bijzonder vind ik. Bij Referall traffic kan je zien hoeveel bezoekers je per maand van Pinterest naar jouw blog krijgt. Ook kan je zien hoeveel je hebt verdiend van Pinterest.

Track your brand page

Onder deze tab heb je twee verschillende tools. Profile performance en Board insights. Bij profile performance kan je zien hoe goed jouw Pinterest profiel het doet. Denk hierbij aan jouw volgers, je pins, repins en likes. Bij Board insights kan je zien welke board het beste doet en hoe andere boards het doen.

tailwind tools

Pin inspector

Met deze tool kan je zien welke pins het beste doen. Vervolgens kan je jouw beste pins opnieuw inplannen of toevoegen aan een tribe. Super handig dus! Ook kan je dus zien welke pin lay-outs het beste doen.

Tribes

Tribes zijn ook echt super handig. Het zijn eigenlijk een soort group boards, maar dan op Tailwind. Voor elke pin die je daar deelt, moet je ook weer een andere pin delen. Hierdoor krijg je sowieso repins op jouw pin. Ik heb zojuist twee Tribes aangemaakt en ze zijn gewoon volledig gratis. Je hoeft helemaal geen abonnement op Tailwind te hebben om mee te doen in deze Tribes. Word lid van *Pin your Blogs* voor alle algemene pins en word lid van Beauty bloggers tribe voor alle beauty bloggers. Ik heb ook een Tailwind tribe aangemaakt voor alle Nederlandse bloggers. Word dus snel lid van Dutch Bloggers!

Ben jij nu wel overtuigd van Tailwind? Meld je dan aan voor de gratis trial van 100 pins. Ook krijg je met deze link 15$ korting op jouw plus plan!

Ben jij al overtuigd?

Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein bedrag verdien, wanneer jij iets via deze link koopt. Dit kost jou helemaal niets!

4 gedachten over “Tailwind tools om te groeien met jouw blog! (Handig!)”

Een reactie plaatsen