Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Ik gebruik Tailwind al een redelijk lange tijd. Ik hoef nauwelijks meer om te kijken naar mijn pins en mijn blog wordt automatisch gepromoot. Ook ben ik steeds beter te vinden onder mijn Nederlandse lezers, maar ook mijn Engelse lezers. Pinterest is een groot deel van mijn blog en ik krijg er dan ook heel veel bezoekers van terug. Naast Tailwind bestaat ook Boardbooster, een andere tool om je pins in te plannen. Benieuw naar Tailwind vs Boardbooster? Ik vertel het verschil in deze post.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Tailwind vs Boardbooster

De look van een website is natuurlijk iets persoonlijks. Naar mijn mening vind ik Boardbooster erg onoverzichtelijk en ik snap er maar weinig van. De meeste websites zien er heel modern uit, maar Boardbooster blijft daar een beetje bij achter. Tailwind daarin tegen is erg modern en de meeste mensen snappen er dan ook veel van. Je hoeft maar weinig kennis te hebben om Tailwind te snappen en dat is natuurlijk erg fijn.

Hoeveelheid pins

Vooreen gebruikte ik de gratis trial van Viraltag. Je kan dan veertien dagen lang gratis je pins inplannen. Zelf vind ik het het geld niet waard om Viraltag te kopen, omdat het gewoon hartstikke duur is en je er eigenlijk alleen maar pins mee kan inplannen. Wel vond ik het heel fijn dat je gewoon zoveel mogelijk pins kan inplannen dan dat je zelf wilt. Hier was ik dus ook opzoek in Tailwind of Boardbooster. Bij Boardbooster betaal je voor 500 pins, 5 dollar per maand. Op het eerste gezicht lijkt dit veel, maar als je je bedenkt dat het ideaal is om zeventig tot honderd pins per dag in te plannen, haal je dat met 500 pins niet. Ik pin nu zeventig pins per dag en met een snel rekensommetje zijn dat er dus 2100 pins per maand. Bij Boardbooster zou het dus betekenen dat ik dan 30$ per maand zou moeten betalen om deze hoeveelheid pins in te plannen.

Bij Tailwind is dit een ander verhaal. Hierbij kan je kiezen tussen twee dingen. Of je betaald 15$ per maand en dan krijg je 400 pins per maand. Of je betaald 120$ in één keer voor een heel jaar. Je krijgt dan 33% korting en je kan oneindig veel pinnen. Stel je voor, je wilt 10.000 pins per maand pinnen (dat is wel een beetje heel veel haha). Dan kan dit met Tailwind! Zelf vind ik dit heel fijn aan Tailwind. Je hoeft dan tenminste niet op te letten of je over je hoeveelheid pins per maand gaat.

Tailwind vs Boardbooster

Voordelen aan Tailwind

Er zijn nog een hoop voordelen aan Tailwind. Zo bestaat er bulk scheduling. Met deze knop kan je in één keer ruim 100 pins in een keer inplannen. Zo is het heel makkelijk om je schedule vol te plannen met pins van anderen. Het is namelijk heel belangrijk dat je andere pins pint. Daarnaast bestaan er board lists. Ik heb bijvoorbeeld een lijst van allemaal group boards wat te maken heeft met fashion. Als ik dan een fashion pin post, dan kan ik in één klik deze pin naar al deze group boards pinnen. Op Pinterest is het belangrijk dat je niet alles in één keer pint.

Nog meer functies

Zo heeft Tailwind een geweldige functie genaamd use interval, zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je pins om de 8 uur wordt gepinned. Daarnaast kun je kiezen voor "open time slots", "optimized" en "exact". Met open time slots kan je heel simpel de pin in je schedule inplannen. Daarnast kan je met optimized, worden er nieuwe time slots gemaakt zodat je pin op de beste tijd wordt gepinned. Met exact, wordt je pin naar alle group boards direct gepinned. Ik raad het alleen niet aan om deze laatste functie te gebruiken als je heel veel group boards hebt zoals ik. Dan word je namelijk al snel gezien als een spammer.

Tailwind vs Boardbooster

Er zijn natuurlijk ook een hoop andere voordelen aan Tailwind, maar er zijn ook heel veel voordelen aan Boardbooster. Deze voordelen vertel ik in het volgende artikel wat over twee weken online komt. So stay tuned!

Wil je Tailwind zelf uitproberen? Gebruik dan deze link voor een free trial en dan krijg je ook een gratis maand ter waarde van 15$!

Meer lezen over Tailwind of Pinterest? Check dan deze artikelen: 

Wat vind jij van Tailwind vs Boardbooster?

*Update 22 september 2018: Boardbooster is helaas gestopt. Het is dus nu zeker een aanrader om Tailwind te gebruiken!

Benieuwd naar deel 2? In dit artikel vertel ik de voordelen van Boardbooster. Check dit artikel hier

2 gedachten over “Tailwind vs Boardbooster | Blog traffic boost

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!