Tweetalig bloggen, hoe doe je dat?
7 Comments

Written by Celine Klooster

november 26, 2017

Ik blog al meer dan een jaar in het Engels. Daarnaast blog ik ook in het Nederlands, wat ik al meer dan drie jaar doen. Tweetalig bloggen vind ik zelf erg fijn om te doen. Ik vind de Engelse taal namelijk fantastisch en het is ook hartstikke leuk om in contact te komen met meer Engelse lezers. Benieuwd hoe en waarom je in het Engels moet bloggen? Lees dan dit artikel.

Tweetalig bloggen

Ik hoor van heel veel bloggers die in het Engels gaan bloggen, omdat ze dan meer bezoekers krijgen. Het is waar, je krijgt er meer bezoekers door, maar alsjeblieft, laat dat niet je enige reden zijn. Ik zie heel veel bloggers die naast Nederlands ook in het Engels gaan bloggen, maar vervolgens de Engelse stukken laten vertalen door Google translate. Alsjeblieft, doe dat gewoon niet. Misschien krijg je dan wel meer bezoekers, maar die bezoekers klikken dan ook meteen weer weg, omdat die vertaling gewoon bar slecht is. Ik ben ook niet de beste in Engels en maak dan ook regelmatig foutjes, maar dit is wel duizend keer beter dan Google Translate. Daarnaast is het belangrijk dat je niet alleen maar in het Engels gaat bloggen voor de bezoekers, maar ook voor de interactie, de leuke mensen en natuurlijk de Engelse taal. Daar doe ik het tenminste voor.

Tweetalig bloggen

Hoe blog je in het Engels?

Om mijn blog tweetalig te maken gebruik ik de plugin WPML. Een plugin die ervoor zorgt dat ik makkelijk kan switchen naar de Engelse taal. Als je tweetalig gaat bloggen, alsjeblieft gebruik deze plugin, want er is niets zo lelijk als twee artikelen in twee talen onder elkaar of de vertaling in het Engels per zin. Het oog moet natuurlijk ook wat hebben haha. Daarnaast gebruik ik een heel handige programmaatje genaamd Grammarly. Dit programma kijkt mijn Engelse tekst direct na op fouten en verbetert die voor mij. Zo maak ik dus ook nog minder fouten in het Engels.

Meer lezen over WPML? Lees dan deze blogs:

Waarom is het geen aanrader om tweetalig te bloggen?

Toen ik begon met bloggen in het Engels, viel het me zo erg tegen hoeveel tijd ik hierin moest besteden. Ik was namelijk nog minstens een uur bezig met vertalen van een artikel. Dat is natuurlijk erg veel, maar dat is wel de realiteit. Bloggen in Engels kost gewoon hartstikke veel tijd, dus onderschat dat zeker niet. Als ik de voor- en nadelen tegen elkaar moest afwegen, dan is het voor mij toch wel echt een grote aanrader om te bloggen in het Engels. Naast alle leuke mensen, de interactie en de Engelse taal krijg je natuurlijk ook veel meer bezoekers, leuke samenwerkingen met internationale bedrijven en nog veel meer.

ZIe jij jezelf tweetalig bloggen?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

7 Reacties

 1. Inge | Monsieur Mango

  Mag ik vragen hoe lang je per blogpost bezig bent? Merk je naast Google ook meer bezoekers via social media / Pinterest?

  Antwoord
 2. Celine Klooster

  Hoelang ik precies per blogpost bezig ben, hangt echt af van de blog post. Ik denk dat ik ongeveer een half uur langer bezig ben dan als ik alleen in het Nederlands zou bloggen. Ik krijg daarnaast meer Engelse bezoekers dan Nederlandse, dus dit is het zeker waard. Via Pinterest krijg ik de meeste bezoekers.

  Antwoord
  • Inge | Monsieur Mango

   Dank! Hoe deel je je content op Pinterest dan? Met Engelse tekst op een afbeelding? Ik denk dat mijn onderwerpen zeker interessant zijn voor Engels publiek, ik twijfel alleen nog of het de extra tijd en moeite waard is. 🙂

   Antwoord
   • Celine Klooster

    Ja, met Engelse tekst op een afbeelding. Daarnaast heb ik ook een Engelse beschrijving. Ik raad het in het Engels bloggen echt zeker aan. Voor mij heeft het zoveel meer geopend als het gaat om meer bedrijven om mee samen te werken, veel meer lezers en daarnaast vind ik de Engelse taal echt prachtig.

    Antwoord
 3. Quincy

  Hoi,
  Enig idee wat voor invloed dit op je ranking in Google kan hebben? Ik kan me voorstellen dat Google je content als ‘dubbel’ ziet, omdat het een directe vertaling is van de tekst en hij op dezelfde website staat?

  Antwoord
 4. Quirina Kamoen

  Ik ben geen blogger. Maar heb een website waar ik mijn foto’s deel. Dat doe ik zowel in het Nederlands als in het Engels. Niet dat ik super in Engels ben, maar vind het wel leuk om de taal beter te leren en mijn werk met de hele wereld te delen. Wel laat ik mijn teksten controleren door mijn man, die praat 50 procent van de dag in het Engels. Zowel werk als privé.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *