SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Tweetalig bloggen, hoe doe je dat?

Ik blog al meer dan een jaar in het Engels. Daarnaast blog ik ook in het Nederlands, wat ik al meer dan drie jaar doen. Tweetalig bloggen vind ik zelf erg fijn om te doen. Ik vind de Engelse taal namelijk fantastisch en het is ook hartstikke leuk om in contact te komen met meer Engelse lezers. Benieuwd hoe en waarom je in het Engels moet bloggen? Lees dan dit artikel.

Tweetalig bloggen

Ik hoor van heel veel bloggers die in het Engels gaan bloggen, omdat ze dan meer bezoekers krijgen. Het is waar, je krijgt er meer bezoekers door, maar alsjeblieft, laat dat niet je enige reden zijn. Ik zie heel veel bloggers die naast Nederlands ook in het Engels gaan bloggen, maar vervolgens de Engelse stukken laten vertalen door Google translate. Alsjeblieft, doe dat gewoon niet. Misschien krijg je dan wel meer bezoekers, maar die bezoekers klikken dan ook meteen weer weg, omdat die vertaling gewoon bar slecht is. Ik ben ook niet de beste in Engels en maak dan ook regelmatig foutjes, maar dit is wel duizend keer beter dan Google Translate. Daarnaast is het belangrijk dat je niet alleen maar in het Engels gaat bloggen voor de bezoekers, maar ook voor de interactie, de leuke mensen en natuurlijk de Engelse taal. Daar doe ik het tenminste voor.

Tweetalig bloggen

Hoe blog je in het Engels?

Om mijn blog tweetalig te maken gebruik ik de plugin WPML. Een plugin die ervoor zorgt dat ik makkelijk kan switchen naar de Engelse taal. Als je tweetalig gaat bloggen, alsjeblieft gebruik deze plugin, want er is niets zo lelijk als twee artikelen in twee talen onder elkaar of de vertaling in het Engels per zin. Het oog moet natuurlijk ook wat hebben haha. Daarnaast gebruik ik een heel handige programmaatje genaamd Grammarly. Dit programma kijkt mijn Engelse tekst direct na op fouten en verbetert die voor mij. Zo maak ik dus ook nog minder fouten in het Engels.

Meer lezen over WPML? Lees dan deze blogs:

Waarom is het geen aanrader om tweetalig te bloggen?

Toen ik begon met bloggen in het Engels, viel het me zo erg tegen hoeveel tijd ik hierin moest besteden. Ik was namelijk nog minstens een uur bezig met vertalen van een artikel. Dat is natuurlijk erg veel, maar dat is wel de realiteit. Bloggen in Engels kost gewoon hartstikke veel tijd, dus onderschat dat zeker niet. Als ik de voor- en nadelen tegen elkaar moest afwegen, dan is het voor mij toch wel echt een grote aanrader om te bloggen in het Engels. Naast alle leuke mensen, de interactie en de Engelse taal krijg je natuurlijk ook veel meer bezoekers, leuke samenwerkingen met internationale bedrijven en nog veel meer.

ZIe jij jezelf tweetalig bloggen?

Pin It on Pinterest

Share This