SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Softbox review | Verbeter je foto’s (Goedkoop!)

Eindelijk! Ik heb hem! Ik zat al super lang na te denken over het kopen van een softbox. Het is altijd super donker in mijn kamer (ja, zelfs in de zomer!) en ik was gewoon echt toe aan wat betere verlichting op mijn foto’s. Ik bewerkte mijn foto’s altijd zo dat het er niet uit zag alsof het heel donker in mijn kamer was, maar dat ging toch echt ten koste van de kwaliteit van mijn foto’s. Dat is de reden waarom ik een softbox heb gekocht. Benieuwd naar deze softbox en hoe ik hem vind? Check dan dit artikel.

Foto’s met softbox

Schrik niet, maar dit is dus de foto zonder enige verlichting zoals de softbox. Voorheen gebruikte ik altijd een flits, waardoor de foto gelukkig een stuk helderder werd, maar daardoor zag je wel altijd een flits in het product. Dat is natuurlijk een stuk minder als je mooie productfoto’s wilt hebben.

Met softbox

Dit is de foto met licht. Ik moet nog even een goede setting vinden van hoe ik de verlichting precies moet neerzetten, maar ik ben hier al heel tevreden mee. Ik bedoel, kijk dat verschil toch eens! Wat ik ook erg fijn vind aan deze verlichting is dat ik eindelijk niet meer bij mijn raam foto’s hoef te maken.

Lees tip: Leuke achtergronden en photo props om te gebruiken voor jouw product fotografie

Bewerkt

Dit is dan de foto wanneer ik hem volledig met bewerkt. Ik moet zeggen, deze lipsticks zijn altijd al heel moeilijk om een foto van te maken, want de hele verpakking weerspiegelt het licht. Toch ben ik hier al super blij mee! Een prachtige foto van prachtige lippies. Voor de bewerking van deze foto heb ik eigenlijk alleen maar een beetje en contrast omhoog geschroefd en natuurlijk de helderheid.

Nog meer foto’s met softbox

Hieronder laat ik nog een aantal foto’s zien die ik heb gemaakt met de verlichting. Deze foto’s zijn niet bewerkt.

Mijn ervaring met de softbox

Ik kreeg de verlichting nadat ik had besteld binnen twee dagen binnen. Super snel en ik kon dus meteen aan de slag. Helaas was de doos een stuk gescheurd, waardoor het statief er voor een klein gedeelte uithing. Gelukkig was er niets beschadigd. Het opzetten van de verlichting is wel even een dingetje. Je krijgt namelijk geen handleiding bij de verlichting en je moet dus zelf uitvogelen hoe alles precies werkt. Na een half uur, had ik de verlichting gelukkig in elkaar en nu snap ik gelukkig hoe dit werkt.

softbox

Voordelen

Er zijn een hoop voordelen aan de softbox. Hij geeft prachtig fel licht, waardoor je foto’s natuurlijk een stuk beter worden. Daarnaast is de softbox heel makkelijk verstelbaar waardoor hij eigenlijk perfect is voor alles. Ook wordt de verlichting geleverd met nog een extra doek die je voor je lamp kan zetten, zodat het licht minder sterk wordt. Dit doe ik zelf niet, maar dit is wel heel erg handig voor als je bijvoorbeeld foto’s maakt van personen.

Nadelen

Eigenlijk zijn er heel weinig nadelen aan de verlichting. Eigenlijk het enige nadeel vind ik dat het redelijk lastig is om zonder schaduw een foto te maken. Ik denk dat dit slechts een kwestie is van even oefenen.

Prijs

Deze softbox kost 29 euro, wat ik niet heel erg duur vind. Een goede prijs voor echt een geweldig ding. Ik had deze softbox gekocht met mijn drie bol.com cadeaukaarten, dus voor mij kostte hij nog maar 6 euro haha! Deze softbox is verkrijgbaar bij bol.com en kost dus maar 29 euro.

Wil je meer foto’s zien die ik met deze verlichting heb gemaakt? Check dan zeker even mijn Instagram

Hoe lijkt jou een softbox?

Do you want to improve your blog photography? This is the way to improve your pictures, skills, articles, shooting, photographs and more. I will give you some simple tips and an amazing product to definitely improve your pictures. Want to know how to take amazing pictures? Then check out this blog. (PS: You can also boost, increase, grow and skyrocket your blog traffic!) #Blogging

Pin It on Pinterest

Share This