Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Toen ik net mijn nieuwe lay-out had geïnstalleerd,  had ik de plugin imsanity gedownload. Deze plugin zou mijn foto's verkleinen zonder de kwaliteit van mijn foto's te verslechten. Ik ben ergens achter gekomen waar ik niet zo blij mee ben. Daarom heb ik de plugin meteen verwijderd.

Een slechtere kwaliteit

Ik ben best perfectionistisch en het valt me dan ook direct op wanneer iets er slechter uit ziet dan wat ik heb gemaakt. Door de plugin Imsanity kregen mijn foto's een slechtere kwaliteit. Dit was natuurlijk helemaal niet de bedoeling en vooral niet wanneer ik altijd wil dat mijn foto's er goed uit zien. Ik was eigenlijk altijd te lui om mijn foto's zelf te verkleinen. Ik dacht dat deze plugin het gewoon voor mij deed, zonder dat er ik veel moeite voor moest doen. Nou, dat was niet het geval. Het verkleinde de foto wel in pixels, maar de kwaliteit ging echt drastisch naar beneden dan wanneer ik het zelf doe. Kijk het voorbeeld hieronder.

Dit is de foto die ik heb geupload met Imsanity.

Dit is de foto die ik zelf heb verkleind en geupload.

Sommige zullen waarschijnlijk geen verschil zien, maar ik wel. Ik zie duidelijk dat bij de bovenste foto de letters veel vager zijn en de onderste is veel helderder.

De snelheid van mijn blog ging niet vooruit

Ze beloven dat mijn snelheid vooruit zou gaan als ik de foto's zou verkleinen met dit programma. Helaas was dit niet het geval. Ik kreeg zelfs een aantal berichtjes dat mijn website echt hartstikke sloom is. Na wat testen en verkleinen, kwam ik erachter dat deze foto's mijn blog vertraagde. Dit is juist helemaal niet de bedoeling en daarom verklein ik mijn foto's weer met photoshop. Een kleine moeite, want ik bewerk mijn foto's ook in photoshop.

Heb jij wel eens van deze plugin gehoord of gebruik jij hem?

6 gedachten over “Waarom je jouw foto’s niet moet verkleinen met plugins

  1. Ik had van deze nog niet gehoord, maar wel een hoop alternatieve waar ik de naam alweer ben van vergeten. Ze beloven alle hetzelfde, maar ik had bij vrijwel iedere plugin lasr van kwaliteitsverlies en slechte schaalbaarheid. Ik vind het momenteel fijner mijn foto via eigen software (Photoshop etc) klaar te maken voor gebruik op het web. Het kan zelfs heel eenvoudig via bijvoorbeeld pic monkey. Dat scheelt weer een plugin die maar half zijn beloftes waar maakt. Ik heb me laten vertellen dat die plugins ook in conflict kunnen komen met de aanbevolen resolutie die je template vraagt. Geen idee of dat zo is, maar we willen allemaal mooie foto’s.

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!