Foto’s verkleinen met plugin | Waarom het een afrader is
6 Comments

Written by Celine Klooster

juni 11, 2017

Toen ik net mijn nieuwe lay-out had geïnstalleerd,  had ik de plugin imsanity gedownload. Deze plugin zou mijn foto’s verkleinen zonder de kwaliteit van mijn foto’s te verslechten. Ik ben ergens achter gekomen waar ik niet zo blij mee ben. Daarom heb ik de plugin meteen verwijderd. Dus, ben jij je foto’s aan het verkleinen met een plugin?

Foto’s verkleinen met plugin

Ik ben best perfectionistisch en het valt me dan ook direct op wanneer iets er slechter uit ziet dan wat ik heb gemaakt. Door de plugin Imsanity kregen mijn foto’s een slechtere kwaliteit. Dit was natuurlijk helemaal niet de bedoeling en vooral niet wanneer ik altijd wil dat mijn foto’s er goed uit zien. Ik was eigenlijk altijd te lui om mijn foto’s zelf te verkleinen. Ik dacht dat deze plugin het gewoon voor mij deed, zonder dat er ik veel moeite voor moest doen. Nou, dat was niet het geval. Het verkleinde de foto wel in pixels, maar de kwaliteit ging echt drastisch naar beneden dan wanneer ik het zelf doe. Kijk het voorbeeld hieronder.

Foto's verkleinen met plugin

Dit is de foto die ik heb geupload met Imsanity.

Foto's verkleinen met plugin

Dit is de foto die ik zelf heb verkleind en geupload.

Sommige zullen waarschijnlijk geen verschil zien, maar ik wel. Ik zie duidelijk dat bij de bovenste foto de letters veel vager zijn en de onderste is veel helderder.

Lees tip: Je website snelheid versnellen met 8 seconden

De snelheid van mijn blog ging niet vooruit

Ze beloven dat mijn snelheid vooruit zou gaan als ik de foto’s zou verkleinen met dit programma. Helaas was dit niet het geval. Ik kreeg zelfs een aantal berichtjes dat mijn website echt hartstikke sloom is. Na wat testen en verkleinen, kwam ik erachter dat deze foto’s mijn blog vertraagde. Dit is juist helemaal niet de bedoeling en daarom verklein ik mijn foto’s weer met photoshop. Een kleine moeite, want ik bewerk mijn foto’s ook in photoshop.

Heb jij wel eens van deze plugin gehoord of gebruik jij hem?

Wil je meer foto’s zien? Bekijk dan mijn Instagram.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

6 Reacties

 1. Emma

  Wat zonde zeg! Groot gelijk dat je het weer zelf doet!

  Antwoord
 2. Eline

  Wat jammer dat die plugin slecht werkte! Je zou toch verwachten dat het jouw werk makkelijker zou maken hé?!

  Antwoord
 3. Rob

  Ik had van deze nog niet gehoord, maar wel een hoop alternatieve waar ik de naam alweer ben van vergeten. Ze beloven alle hetzelfde, maar ik had bij vrijwel iedere plugin lasr van kwaliteitsverlies en slechte schaalbaarheid. Ik vind het momenteel fijner mijn foto via eigen software (Photoshop etc) klaar te maken voor gebruik op het web. Het kan zelfs heel eenvoudig via bijvoorbeeld pic monkey. Dat scheelt weer een plugin die maar half zijn beloftes waar maakt. Ik heb me laten vertellen dat die plugins ook in conflict kunnen komen met de aanbevolen resolutie die je template vraagt. Geen idee of dat zo is, maar we willen allemaal mooie foto’s.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *