SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Vernieuwde Tailwind voor Instagram: Meer bezoekers!
0 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

mei 4, 2020

Vroeger plande ik mijn Instagram content altijd in met een Excel sheet. Niet erg handig natuurlijk, want zo kon ik mijn grid niet zien en was het gewoon lastig om regelmatig te posten. Daarom gebruik ik nu de vernieuwde Tailwind voor Instagram. Een hartstikke handig programma die je helpt om je Instagram posts in te plannen en daarnaast ook nog eens veel mensen te bereiken. Benieuwd naar wat je allemaal met dit programma kan? Lees dan deze blog.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Even in het kort, met de vernieuwde Tailwind voor Instagram kan je:

 • Je Instagram content inplannen door middel van de drag- en drop grid planner.
 • Meer verkeer naar je website sturen met een automatische update van je bio link.
 • Makkelijk Instagram posts inplannen met de app.
 • Content plans en inspiratie gebruiken om makkelijk nieuwe content te maken.
 • SmartSchedule en Hashtag Finder gebruiken om meer mensen te bereiken.
Vernieuwde Tailwind voor Instagram

Natuurlijk zegt dit nog niet genoeg en daarom zal ik verder ingaan op de vernieuwde functies van Tailwind voor Instagram.

Content plans

Vernieuwde Tailwind voor Instagram

Het is moeilijk om te bedenken wat je precies moet posten. Daarom heeft Tailwind nu de content plan bedacht. Met deze content plans kan je makkelijk en snel verschillende ideeën op doen om zo een mooie grid te maken!

Vernieuwde Tailwind voor Instagram

Je kan verschillende gekleurde trefwoorden intypen om zo consistent jouw posts te blijven posten. Hartstikke handig natuurlijk, want zo houd je je aan de juiste kleuren. Ook kan je meteen inplannen wanneer deze foto’s dan online moeten gaan.

Preview van grid

Als je echt een mooie Instagram grid wil hebben, dan moet je deze ook echt voor je zien. Gelukkig kan dit met de Tailwind tool!

Vernieuwde Tailwind voor Instagram

Je kan namelijk makkelijk een 9-grid preview zien en vervolgens deze foto’s makkelijk heen en weer verplaatsen. Zo ziet jouw grid er altijd perfect uit.

Vernieuwde Tailwind voor Instagram Smart Tools

Je kan daarnaast niet alleen deze posts inplannen, maar Tailwind voor Instagram helpt je daarnaast ook om deze posts op de beste manier in te plannen.

Vernieuwde Tailwind voor Instagram

SmartSchedule

Met Tailwind SmartSchedule kan je bijvoorbeeld de beste tijden kiezen zodat je publiek de post ook daadwerkelijk ziet. De SmartSchedule analyseert namelijk je publiek om zo te zien wanneer ze online zijn.

Hashtag Finder

De Hashtag finder is daarnaast ook super handig. Ik vind het altijd lastig om de juiste hashtags te vinden om daadwerkelijk ook mensen te bereiken, maar met deze tool gaat dat eigenlijk heel makkelijk. Als je meer wil weten over deze hashtag finder (en hoe je hem gratis kan proberen), moet je zeker even deze post lezen. Ook kan je de hashtags als eerste reactie plaatsen!

Smart.bio

Deze tool zorgt ervoor dat je bio link automatisch wordt geüpdatet. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe post? Dan hoef je deze er niet meer handmatig in te zetten!

Meer lezen over Tailwind?

Gratis Stock foto’s

Misschien kan je wel niet de beste Instagram foto’s maken? Dan kan je natuurlijk ook stock photos gebruiken. De Tailwind tool biedt een hoop verschillende gratis stock foto’s aan van de tool Unsplash. Zo heb je op een makkelijke manier mooie foto’s!

Vernieuwde Tailwind voor Instagram

Hierboven heb ik even de handigste tools genoemd, maar er zijn eigenlijk nog veel meer handige tools, zoals:

 • Saved hashtag lists
 • Hide hashtags in first comment
 • Tag users and locations
 • Schedule videos
 • Schedule stories
 • Photo cropping
 • Batch scheduling
 • Regram Instagram posts
 • Profile analytics
 • Post inspector
 • Summary email reports
 • Multiple accounts
 • Invite teammates
 • Synced mobile and desktop apps
 • 100% Safe to Use. Tailwind is an official Instagram and Pinterest Partner tool.

Ga jij de vernieuwde Tailwind voor Instagram ook gebruiken?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat...

Meer blogs

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

Pinterest is voor veel mensen een goede manier om meer bezoekers te krijgen, maar dan moet je wel weten hoe het moet. In 2020 is er veel veranderd op Pinterest, waardoor voor mij een nieuwe strategie aan de pas moest komen. Deze...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This