Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Ik denk dat iedereen in die tijd heeft gezeten, dat hij of zij dag en nacht achter de computer zat, om informatie op te zoeken over bloggen. Vandaag vertel ik mijn mening over het bloggen en hoe bloggen nou daadwerkelijk in elkaar zit.

Hoe kan ik gratis spullen voor mijn blog krijgen?

Tja, grappig verhaal. Toen ik net was begonnen met bloggen, wist ik niet eens dat je in contact kon komen met bedrijven of gesponsorde artikelen kon schrijven. Ik was hier helemaal niet mee bezig en ik had hier natuurlijk dan ook niet naar gevraagd. Toch zie ik heel veel beginnende bloggers die wel meteen gratis producten willen of gewoon bloggen om gratis producten te krijgen. Als dit het geval is, stop dan gewoon meteen. Met het vragen van gratis producten kom je er echt niet. Als je bedrijven de hele tijd gaat mailen om gratis producten of zelfs geld, dan gaan ze hier echt niet mee in stemmen. Het vragen van gratis producten is dus echt een no go.

 

Vragen over bloggen

Over wat moet ik bloggen?

Toen ik net begon met bloggen, was dit serieus een van mijn grootste vragen. Ik was erg zoekende en als ik er nu zo naar kijk, was dit eigenlijk alleen maar goed. Ik kwam erachter waarover ik niet wilde schrijven en waarover juist wel. Daarnaast kwam ik er achter dat ik het schrijven van beauty artikelen super leuk vind en daar ging ik dan ook meteen mee verder. Ik raad je vooral aan om gewoon lekker te doen waar jij je bij goed voelt. Denk niet de hele tijd aan 'oh dit doet het beter voor de bezoekersaantallen'. Als je iets echt niet leuk vind of juist leuk vind, dan ga je daar toch lekker mee door. Ik zie vaak bloggers die zeggen dat ze stoppen met een artikel, omdat het niet goed loopt bij de lezers. Aan de ene kant begrijp ik dat wel, maar aan de andere kant ook weer niet. Als je iets echt leuk vind, zou jij er dan mee stoppen of juist niet?

Hoe lang moet een blog zijn?

Ik vind altijd at je moet doen wat bij jou goed voelt. Als je echt niet meer dan 300 woorden kan schrijven, dan doe je dat toch lekker niet? Soms heb ik ook van die momenten dat ik echt niet veel kan schrijven (of juist te veel) en dan laat ik het gewoon lekker zo. Ik ga mezelf niet dwingen om meer te gaan schrijven, dan gaat de kwaliteit juist ten onder. Ik hoor vaak dat je rond de 1000 woorden moet schrijven, maar als je niets meer te vertellen hebt, dan doe je dat toch lekker niet?

Blogger of Wordpress?

Ik ben begonnen op Blogger, omdat ik nooit van Wordpress had gehoord. Toch ben ik overgestapt van Blogger naar Wordpress, omdat je bij Wordpress echt veel meer mogelijkheden hebt. Ik heb het hier dan over wordpress.org. Geloof me, als je meteen aan de hosting gaat, begin dan ook meteen met Wordpress.org. Ik vind de plugins die je bij wordpress.org kan gebruiken echt geweldig en ze zijn ook nog een oneindig. Je hebt voor elk kwaaltje en voor elk dingetje wel een plugin en dat is natuurlijk erg fijn.

Bestaat er een handleiding om te bloggen?

Ja en nee. Er is natuurlijk het wetboek van bloggers (zo heet dat toch?), die ik zeker heel graag wil lezen. Het is natuurlijk handig als je een beetje structuur in je blogartikelen houdt. Bijvoorbeeld geen spelfouten maken en kopjes zijn natuurlijk ook handig. Verder zou ik zeggen dat je gewoon lekker origineel moet blijven en niet achter iedereen moet aanlopen. Natuurlijk kan je een aantal bloggers als voorbeeld nemen, maar ga niet klakkeloos teksten overnemen. Schrijf waarover jij wilt schrijven.

Als je nog vragen over bloggen hebt, dan hoor ik dat natuurlijk graag. Hoe was jij als startende blogger?

signature

Follow me on: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

6 gedachten over “De meest gestelde vragen over bloggen

  1. Ik weet nog dat ik als startende blogger vooral niets wist haha. Mijn blog bestaat nu 3 jaar maar ik had echt geen idee dat er zoveel blogs bestonden. En toen bedrijven me gingen mailen vond ik dat helemaal vreemd. Ik durfde zelf niet eens bedrijven te vragen om producten joh!

  2. Als startende blogger was ik ook vooral aan het zoeken. Toen blogde ik echt over alles. Maar nu blog ik liever over lifestyle dingen en persoonlijke dingen. Ik ben het met je eens met veel woorden en de weinig woorden. bij sommige onderwerpen kan ik al snel aan meer dan 800 woorden zitten. Onderwerpen die mij niet liggen zullen dan meer 500 woorden zijn of zo. 🙂

  3. Ik was in het begin ook erg zoekende, maar schrijf nu gewoon wat ik zelf leuk vind en ook leuk zou vinden om te lezen. En in het begin had ik nog nooit gehoord over het verdienen met js blog of gratis producten. Toen ik vorig jaar mijn eerste mailtje kreeg van een bedrijf stond ik er echt van te kijken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik me toen afvroeg waarom ze mij hadden gemaild. Bloggen met als drijfveer “geld verdienen” heb ik nooit gehad. Ik zou het dan ook nooit zo lang hebben volgehouden. Schrijven omdat je het leuk vind is zoveel beter dan schrijven om het geld..

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!