Als je een blog of een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed vindbaar is in zoekmachines, zoals Google. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat jouw website goed scoort in Google. De meeste websites die in de zoekresultaten als eerste naar boven komen hebben vaak een hoge Domain Authority. In deze blog vertel ik wat Domain Authority is en hoe jij erachter komt wat jouw DA-score is.
Wat is Domain Authority (DA)?
Waarde is erg belangrijk. Domain Authority is de geschatte waarde die wordt gegeven aan jouw domein. Deze zoekmachine ranking is ontwikkelt door MoZ, een van de grootste giganten op het gebied van SEO software. De software voorspelt de waarde van jouw domein tussen de 1 en de 100. Hoe hoger het getal, hoe hoger de waarde.
Er zijn verschillende factoren die de waarde van een domein bepalen. Hoeveel links verwijzen er naar jouw website? Wat is de kwaliteit van deze links en het aantal verschillende ‘root domains’ die verwijzen naar jouw website.
Meer leren over SEO?
- Waarom is jouw Domain Authority zo belangrijk? | The Google Guide
- Wat is SEO? 10 Tips voor meer bezoekers uit zoekmachines | The Google Guide
- Google Analytics; Waarom heb je dit nodig? | The Google Guide
- Google Analytics Begrippen; Dit moet je begrijpen! | The Google Guide
- Domain authority verbeteren met deze tips
Pin voor later
Wat is een goede Domain Authority score?
In de praktijk bestaat er niet zoiets als een perfecte Domain Authority score. Voorbeelden van websites met een DA-score van (bijna) 100 zijn Facebook, Wikipedia en Amazon. Als blogger of bedrijf is het onrealistisch om hier tegenop te boksen. Hoe bepaal je dan wat voor jou een goede DA score is?
Om te bepalen wat voor jou een goede score is, is het belangrijk om te kijken naar de score van je concurrenten. Via een handige tool van MoZ vind je hoe hoog jouw website scoort bij een specifieke zoekterm. Hierbij zie je ook direct wat het DA-score is van de top-3. Staat jouw website of blog bij de eerste drie? Dan is de kans groter dat ze op jouw link klikken.
Wat is Page Authority (PA)?
Je PA-score geeft de waarde van een specifieke webpagina. De score geeft aan hoe goed een bepaalde pagina van jouw website of blog scoort op Google. De waardes worden net zoals bij Domain Authority geschat tussen de 1 en de 100. Hoe hoger de score, hoe beter je wordt gevonden.
Wat is dan precies het verschil tussen DA en PA? Het grootste verschil is dat je Domain Authority de waarde van je complete website meet en de Page Authority de waarde meet per pagina. Als je via de tool van MoZ naar zoekwoorden zoekt, dan zie je ook dat per verschillende pagina of blog een andere PA staat, maar altijd dezelfde DA.
Meer artikels lezen uit The Google Guide?
- Waarom is jouw Domain Authority zo belangrijk? | The Google Guide
- Wat is SEO? 10 Tips voor meer bezoekers uit zoekmachines | The Google Guide
- Google Analytics; Waarom heb je dit nodig? | The Google Guide
- Google Analytics Begrippen; Dit moet je begrijpen! | The Google Guide
- Domain authority verbeteren met deze tips
Waarom is een goede DA en PA score zo belangrijk?
Het is natuurlijk ideaal als je website of blogs worden gevonden via zoekmachines. De meeste mensen klikken om een van de bovenste drie uitkomsten, die de Google laat zien. Hoe hoger je DA score en PA score is, hoe hoger je in de zoekresultaten komt en mensen sneller via Google bij jouw website terecht komen.
MOZ 2.0? Wat is er veranderd?
Sinds 5 maart 2019 heeft Moz een belangrijke update gedaan, die gevolgen heeft voor heel veel websites. Sommige websites zijn er positief op vooruit gegaan, maar het merendeel is flink gedaald in hun Domain Authority. Er zal snel een uitgebreid artikel online komen met de veranderingen van MOZ 2.0.
Ben jij bezig met je vindbaarheid op zoekmachines?
Hi! Je hebt zojuist een artikel gelezen, geschreven door Tessa van Verk. Ik ben honoursstudent Communicatie op Hogeschool Rotterdam en schrijf sinds 2014 op mijn glutenvrije foodblog Dagelijks Glutenvrij. Op The Blog Boss neem ik jullie graag mee in de wereld van online marketing en sociale media. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk ook eens mijn portfolio.
0 reacties