SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Waarom is jouw Domain Authority zo belangrijk | The Google Guide
0 Reacties

Geschreven door Tessa van Verk

maart 13, 2019

Als je een blog of een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed vindbaar is in zoekmachines, zoals Google. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat jouw website goed scoort in Google. De meeste websites die in de zoekresultaten als eerste naar boven komen hebben vaak een hoge Domain Authority. In deze blog vertel ik wat Domain Authority is en hoe jij erachter komt wat jouw DA-score is.

Wat is Domain Authority (DA)?

Waarde is erg belangrijk. Domain Authority is de geschatte waarde die wordt gegeven aan jouw domein. Deze zoekmachine ranking is ontwikkelt door MoZ, een van de grootste giganten op het gebied van SEO software. De software voorspelt de waarde van jouw domein tussen de 1 en de 100. Hoe hoger het getal, hoe hoger de waarde.

Er zijn verschillende factoren die de waarde van een domein bepalen. Hoeveel links verwijzen er naar jouw website? Wat is de kwaliteit van deze links en het aantal verschillende ‘root domains’ die verwijzen naar jouw website.

Meer leren over SEO?

Pin voor later

Domain Authority is not an easy thing to understand. That's why I give tips and tricks for Search Engine Optimization in this article. I will tell you something about sea services for beginners, marketing, WordPress and of course, what is DA. On this website I will tell you the best tips and tricks for 2018/2019 for bloggers. #HowToBlog #BloggingAdvice #BloggingForBeginners | Keywords | Tools | Strategy | Images | Icon On Page | Design | Blog | Banner | Yoast | 2017 | Company

Wat is een goede Domain Authority score?

In de praktijk bestaat er niet zoiets als een perfecte Domain Authority score. Voorbeelden van websites met een DA-score van (bijna) 100 zijn Facebook, Wikipedia en Amazon. Als blogger of bedrijf is het onrealistisch om hier tegenop te boksen. Hoe bepaal je dan wat voor jou een goede DA score is?

Om te bepalen wat voor jou een goede score is, is het belangrijk om te kijken naar de score van je concurrenten. Via een handige tool van MoZ vind je hoe hoog jouw website scoort bij een specifieke zoekterm. Hierbij zie je ook direct wat het DA-score is van de top-3. Staat jouw website of blog bij de eerste drie? Dan is de kans groter dat ze op jouw link klikken.

Wat is Page Authority (PA)?

Je PA-score geeft de waarde van een specifieke webpagina. De score geeft aan hoe goed een bepaalde pagina van jouw website of blog scoort op Google. De waardes worden net zoals bij Domain Authority geschat tussen de 1 en de 100. Hoe hoger de score, hoe beter je wordt gevonden.

Wat is dan precies het verschil tussen DA en PA? Het grootste verschil is dat je Domain Authority de waarde van je complete website meet en de Page Authority de waarde meet per pagina. Als je via de tool van MoZ naar zoekwoorden zoekt, dan zie je ook dat per verschillende pagina of blog een andere PA staat, maar altijd dezelfde DA.

Meer artikels lezen uit The Google Guide?

Waarom is een goede DA en PA score zo belangrijk?

Het is natuurlijk ideaal als je website of blogs worden gevonden via zoekmachines. De meeste mensen klikken om een van de bovenste drie uitkomsten, die de Google laat zien. Hoe hoger je DA score en PA score is, hoe hoger je in de zoekresultaten komt en mensen sneller via Google bij jouw website terecht komen.

MOZ 2.0? Wat is er veranderd?

Sinds 5 maart 2019 heeft Moz een belangrijke update gedaan, die gevolgen heeft voor heel veel websites. Sommige websites zijn er positief op vooruit gegaan, maar het merendeel is flink gedaald in hun Domain Authority. Er zal snel een uitgebreid artikel online komen met de veranderingen van MOZ 2.0.

Ben jij bezig met je vindbaarheid op zoekmachines?

Hi! Je hebt zojuist een artikel gelezen, geschreven door Tessa van Verk. Ik ben honoursstudent Communicatie op Hogeschool Rotterdam en schrijf sinds 2014 op mijn glutenvrije foodblog Dagelijks Glutenvrij. Op The Blog Boss neem ik jullie graag mee in de wereld van online marketing en sociale media. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk ook eens mijn portfolio.

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This