Waarom je Instagram moet gebruiken ipv Facebook
11 Comments

Written by Celine Klooster

januari 28, 2018

Een tijd geleden heb ik besloten om me meer te focussen op Instagram. Facebook doet de laatste tijd nogal irritant en ik merk dat ik er maar weinig goeds voor terug krijg. Zit je te twijfelen waarom je Instagram moet gebruiken in plaats van Facebook? Lees dan deze blog.

Waarom je Instagram moet gebruiken

Betere interactie

Ik heb een veel betere interactie op Instagram. Zo is het ook veel makkelijker om in contact te komen met mensen dan op Facebook. Ik heb per foto ruim 200-300 likes en krijg ik dan ook redelijk veel reacties. Ook heb ik hartstikke leuke mensen ontmoet via Instagram en op Facebook blijft dat meestal redelijk stil tegenwoordig.

Leukere mensen

Ik krijg regelmatig kritiek op Facebook. Er zijn natuurlijk ook aardige mensen, maar sommige mensen denken echt dat ze maar anoniem kunnen blijven. Op Instagram is dat veel minder. Zo ontmoet ik een hoop leuke mensen en houd ik ervan om met mensen te praten.

Lees tip: Hashtag finder 2.0 | Boost je Instagram met Tailwind

Meer bereik

Ik heb een veel groter bereik op Instagram. Ik heb momenteel 3600 volgers op Instagram en op Facebook 1550. Ook bereik ik ruim 10.000 mensen per maand op Instagram terwijl dit veel minder is op Facebook.

Waarom je Instagram moet gebruiken

Leuke samenwerkingen

De laatste tijd merk ik heel erg dat bedrijven interesse hebben in mijn Instagram profiel. Ik heb dan ook nog steeds spijt dat ik niet eerder met Instagram ben begonnen. Toch ben ik deze maand ruim 1000 volgers gegroeid op Instagram en daar ben ik echt heel blij mee.

Leukere vormgeving

Ik vind het echt veel leuker om foto’s te delen op Instagram dan alleen maar saaie berichten op Facebook. Zo is het toch veel leuker om foto’s te bekijken in plaats van allerlei saaie blog berichten..

Feed

Ik vind het echt geweldig om de perfecte feed op Instagram te creëren. Op Facebook maakt het me echt geen reet uit of foto’s bij elkaar passen.

Kies jij voor Facebook of Instagram?

Are you already using Instagram? If not, this is why you have to use Instagram instead of Facebook. Not only the theme, photos and inspiration are the reasons, but there are also some other reasons and tips and tricks. This is how you can boost, skyrocket your blog traffic. #BloggingAdvice #BloggingForBeginners #GrowYourBlog

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

11 Reacties

 1. Kitty Wu

  Ik ben ook nog niet zo lang bij instagram. Het ligt nu een beetje stil. Interesse van bedrijven zijn er al snel maar ik denk dat ze vooral hopen op donateurs ed. Hoe te praten op instagram is mij onduidelijk.
  Je mening over fb deel ik wel. Het is opmerkelijk hoeveel negativiteit er is. Jammer. Bij Yoo.rs vind ik de sfeer en gesprekken 200% beter. Geen gevit, agressie. Blogs, foto’s en ook nog betaald krijgen.

  Antwoord
 2. Janice Wald

  Hi,
  I will be doing a post on Instagram soon. Thanks for the perspective.
  Janice

  Antwoord
 3. Vaishali

  It is better to promote in Instagram. Loved this post.

  Antwoord
 4. Demi

  Ik herken de voordelen van Instagram. Deze week was het ook nog in het nieuws natuurlijk. Dat de Nederlandse jeugd Facebook totaal links laat liggen en massaal voor de foto app kiest. Ik zelf ben nu sinds mei redelijk actief. Ik merkte dat het aantal volgers wat ik had zodra ik mijn account open zette vrij snel op liep zonder dat ik daar veel voor hoefde te doen en zo dus ook de bezoekers op mijn website die via Instagram mijn posts voorbij zagen komen. Wat ik wel jammer vind aan Instagram is dat er bij sommige accounts een nogal duister, vies spelletje achter zit. Mensen die een hele lading meiden volgen om ze vervolgens weer te ontvolgen en dat tien keer achter elkaar, semi-grote influencers die niet eerlijk zijn over hun sponsordeals etc. Daar stoor ik mij wel eens aan en dan laat ik de app weer een tijdje links liggen.

  Antwoord
 5. Maud, Leuk Met Kids blog

  Ik vind je stuk heel herkenbaar, maar ik vraag me wel af hoe lang Instagram leuk blijft, aangezien Facebook de eigenaar is. Voor je het weet heeft Instagram ook een algoritme dat het voor bloggers bijna onmogelijk maakt om zichtbaar te zijn. Maar goed, voorlopig is het veel leuker!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *