Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Ik zie heel veel bloggers die over een onderwerp bloggen en dat vind ik erg knap. Ik blog voor het grootste deel over beauty, maar ik vind andere dingen ook leuk. Denk eens aan Fashion of Lifestyle en elke vrijdag komt er ook een persoonlijk artikel online. Waarom doe ik aan zoveel variatie en is dat eigenlijk niet verwarrend?

Persoonlijke artikelen

Laten we het eerst over de persoonlijke artikelen hebben. Ik vind het altijd erg belangrijk om te weten wie er achter het blog zit. Je kan wel leuk in je sidebar staan wie je bent, maar dan ken je een persoon niet. Sommige bloggers bloggen alleen over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld beauty. De artikelen zijn dan wel heel leuk om te lezen, maar zo'n blog zonder persoonlijke artikelen blijft dan niet bij mij hangen. Als er een persoon met een sterke persoonlijkheid of een bepaald karakter achter een blog ziet, dan onthoud je die juist toch?

onderwerp

Een onderwerp

Ik kan gewoon niet over een onderwerp bloggen. Ik hoor dan ook heel veel 'blog tip gevers' praten over dat je je aan een onderwerp moet houden. Dat dit beter is voor de SEO en dat je dus een niche moet hebben. Het kan wel helemaal goed zijn voor je SEO, maar is het niet hartstikke belangrijk wat je doet wat je leuk vind? Ik vind het geweldig om te bloggen over allerlei verschillende dingen en ik probeer zo veel mogelijk te vertellen en zoveel mogelijk informatie te geven. Ik doe dit, omdat ik het leuk vind en niet omdat dit beter is voor de bezoekers of omdat dit beter is voor jouw SEO.

Het is leuk

Hetzelfde verhaal met dat je blogt, omdat je het leuk vind en niet voor de bezoekers. Dan geld hetzelfde toch over het onderwerp waarover je blogt? Waarom zou je iemand veroordelen, omdat hij doet wat hij leuk vind? Stel je voor, iemand vindt het geweldig om te zingen, maar ook graag wil knutselen en schilderen, dan moet hij dat toch lekker doen? Als hij dit maar kan combineren en het niet allemaal te veel voor hem wordt. Als je een blog niet leuk vind, omdat dit blog over verschillende onderwerpen schrijft, dan hoef je dit blog toch niet te volgen? Dan hoef je dit blog niet eens te lezen. Het is geen verplichting om blogs te lezen en we doen dit allemaal voor ons plezier. Ook al heeft iemand van bloggen zijn werk gemaakt, dan doet hij dit nog steeds voor zijn plezier. Sommige regeltjes die ik hoor zijn dus ook allemaal een beetje overdreven. Ik weet het, het is alleen maar om te helpen, maar om dit dan nog tien keer tegen te komen is ook weer een beetje overdreven.

Ik probeer hiermee alleen maar te zeggen, dat je niet steeds de regeltjes hoeft te volgen of naar andere personen te luisteren en gewoon moet doen wat je leuk vind. Je leeft maar een keer. ;)

 

16 gedachten over “Waarom ik niet over één onderwerp blog

 1. Ik moet heel eerlijk zeggen. Ik blog over wat uk leuk vindt. Maar ook voor mijn bezoekers. Als het mij niet zou boeien dat ik gelezen werd had ik net zo goed een dagboek kunnen maken.
  Verder tof artikel

 2. Dat heb je mooi geschreven Celine en is zo waar! Uiteindelijk is een ieder zijn/haar kracht om uniek te zijn en te doen waar je zelf gelukkig van wordt.

  En ik vind persoonlijk bloggen ook een must, als je iemand leert ‘kennen’ dan lees je de blogs en reviews toch anders en met meer plezier

 3. Als je van bloggen je werk wil maken is het wel degelijk handig om je aan regeltjes te houden. Deze bloggers zuigen de feiten namelijk niet uit hun duim. Een niche kiezen is inderdaad aan te raden. Maar uiteraard is plezier in het bloggen het belangrijkste want als je alleen voor het geld blogt dan merken je lezers dat ook. En ik denk dat als je eenmaal een vaste lezersgroep hebt die het ook niet erg vinden als je eens in de zoveel tijd een beetje afwijkt van je normale onderwerpen. Verder vindt ik het inderdaad ook prettig om een persoonlijkheid in te beelden bij een blogger en dat kun je doen door persoonlijke artikelen te lezen. Ik zelf probeer altijd aan elk artikel een persoonlijke touch te geven over hoe ik het gene waar ik over schrijf beleefd heb.

 4. Ik ben het met je eens dat bloggen leuk moet blijven en je ‘moet’ schrijven over dingen die je leuk vindt. Voor de een is dat beauty, lifestyle, DIY’s of persoonlijke dingen, voor mij is dat fashion :). Ik heb een blog met maar één onderwerp en ik vind het heerlijk om erover te schrijven. Het vergt wat extra inspanning, maar prikkelt gelijk mijn creativiteit om leuke en interessante artikelen te blijven schrijven. Die soms ook een persoonlijk tintje hebben. Want als je een niche blog hebt wil het nog niet zeggen dat je er geen persoonlijke twist aan kunt geven :).

 5. Heb je heel goed geschreven! Ik ben zelf ook niet zo iemand die over één ding kan blijven bloggen, dan vind ik het namelijk niet meer leuk om te doen. Veel variatie trekt dan ook een groot publiek en dan heb je toch als nog veel verschillende bezoekers op je site? Laar die SEO maar lekker links liggen en doe wat je zelf leuk vind om te doen!

 6. Helemaal eens, hoor! Ik blog ook over meerdere onderwerpen (misschien zit het in de naam 😉 hihi). Wat je zegt, het is het belangrijkst dat je blogt over dingen die je leuk vindt. Dan heb je een blog met passie en die zijn het fijnst om te lezen 🙂 Vooral dicht bij je zelf blijven, dat is het belangrijkst!

 7. Hier nog een omni-blogger! Bij mij vind je heel veel diverse artikelen. Ik schrijf over films, boeken, tv-series, evenementen, beauty, activiteiten, unboxings en nog véél meer. Gewoon, omdat ik dat leuk vind. 😀

 8. So true! I needed to read this… I have spent too much time trying to nail down my “perfect niche”, and it is hard because there are so many things I enjoy and enjoying writing about! Thanks for sharing

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!