Waarom WordPress? Dit zijn de redenen!
0 Comments

Written by Celine Klooster

april 3, 2019

Een paar jaar geleden begon ik op Blogger met mijn blog. Het was een gratis programma en toen had ik nog niet echt ambities om echt verder te groeien met mijn blog. Na een paar maanden merkte ik echter dat ik een aantal dingen al miste en ik kreeg daarnaast al veel bezoekers en veel aandacht van verschillende bedrijven. Toen besloot ik om mijn blog te verbeteren en kwam ik met de vraag in mijn hoofd te zitten: Waarom WordPress? Ik wilde het meteen goed doen en de redenen waarom ik overstapte, vertel ik in deze blog!

Waarom WordPress

Design

Stipt op nummer één staat mijn design. Met Blogger was ik heel erg beperkt in mijn design en ik wilde dingen doen met mijn design die met Blogger simpelweg niet mogelijk waren. Zo moest je heel veel zelfs ontwerpe en alhoewel ik dat wel kon, het was gewoon veel te veel werk. WP biedt de mogelijkheid om verschillende gratis en betaalde thema’s te kopen en te installeren en dat was dan ook een van de redenen waarom ik besloot om over te stappen van Blogger naar WordPress.

WordPress is eenvoudig!

Ik vind WordPress echt een stuk makkelijker dan Blogger. Met Blogger moest je bijvoorbeeld veel zelf designen, terwijl je met WordPress met één klik op de knop al een heel thema hebt geïnstalleerd.

Pin voor later

Are you looking for reasons to switch from Blogger to WordPress? In this article I will tell you about all the reasons for beginners to start a blog on WordPress. For example, think about the security, design, seo, plugins, website tips, template and more! In this article I will tell you how to use WordPress and what to do with it.

Het bespaart je tijd

Dit komt eigenlijk al een beetje terug in het vorige kopje, maar WP bespaart je gewoon echt heel veel tijd. WordPress is zo makkelijk en er zijn gewoon zoveel verschillende plugins en thema’s die je kan downloaden om het jezelf nog makkelijker te maken.. Aanrader!

Plugins

Oh, wat houd ik van mijn plugins. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je verschrikkelijk veel plugins gaat downloaden, want daar wordt simpelweg je website heel sloom van. Toch zijn de plugins van WordPress echt hartstikke handig en gebruik ik er dan ook een aantal.

Lees tip: De beste plugins voor WordPress.

Waarom WordPress

Een goed vindbare website > SEO

WP zorgt ervoor dat je website goed vindbaar is. Het WP CMS is zo gericht op titels, pagina’s, berichten en categorieën en daarom kan je website erg goed gevonden worden in Google. Zo is Yoast SEO echt een hele grote aanrader als het gaat om SEO.

Lees hier meer over SEO:

Veel mogelijkheden met WordPress

Met WP heb je simpelweg heel veel mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld ook een webwinkel starten dankzij de WOO-commerce plugin. Deze plugin zorgt ervoor dat je gratis(!) een webwinkel kan starten en deze plugin gebruik ik dan ook. Zo biedt WP nog veel meer mogelijkheden en is eigenlijk niets gek genoeg.

Lees tip: Webshop promoten op Pinterest.

WP is dus zeker een aanrader als het gaat om bloggen. Wil jij overstappen van Blogger naar WordPress? Lees dan zeker even dit artikel. Ben jij er over na te denken om een blog te starten? Dan kan dit artikel je misschien wel helpen!

Gebruik jij al WordPress of ga je het gebruiken?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *