Wat is SEO? 10 tips voor meer bezoekers vanuit zoekmachines | The Google Guide
0 Comments

Written by Tessa van Verk

maart 6, 2019

Iedereen wilt natuurlijk meer bezoekers op zijn website of blog. Als je Google Analytics gebruikt, dan kun je zien dat bezoekers vaak afkomstig zijn vanuit een aantal verschillende bronnen, zoals sociale media, direct verkeer, via referral links of via organic search. Het verkeer wat je binnen krijgt via organic search komt altijd vanuit zoekmachines. In deze blog vertel ik meer over de term SEO en geef ik 10 tips hoe jij jouw blog kunt optimaliseren.

Wat is SEO?

Voordat ik een aantal tips ga geven. Wil ik graag de term SEO uitleggen. De term SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel het optimaliseren van websites voor mensen die zoekmachines gebruiken. Iemand die een zoekmachine, zoals Google maakt altijd gebruik van zoektermen om te vinden wat die persoon zoekt.

Pin voor later

SEO is not that easy to increase. You really need the best tips and trips to increase your search Engine Optimization. On this website I will tell you the best tips and tricks for beginners. I will tell you my WordPress strategy and of course, what is SEO. These marketing tips are the best of 2017/2018/2019 for bloggers. #BloggingAdvice #BloggingForBeginners #GrowYourBlog | Keywords | Tools | Images | Design | Etsy | Services | Banner | Blog | Company | Funny | Yoast | Google | Content |

Verhoog je bezoekersaantallen via Google met deze tips

Download Yoast SEO!

Als je WordPress gebruikt, zijn er handige plug-ins die je kan gebruiken om jouw SEO te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld de gratis versie van Yoast SEO gebruiken. Deze plugin analyseert je tekst op het door jouw aangegeven trefwoord. De plugin geeft een score aan jouw artikel door middel van groene, oranje en rode stippen. Zijn alle ballen groen? Dan is jouw artikel gemakkelijker te vinden voor zoekmachines!

Gebruik trefwoorden

Het lijkt misschien een moeilijke taak om je op bepaalde zoekwoorden te concentreren. Het is daarom belangrijk om goed te weten waar je artikel over gaat, of op welke vraag je artikel antwoord geeft. Denk goed na onder welke zoekwoorden je artikel gevonden moet worden.

Vind je het nog steeds moeilijk om het juiste trefwoord te vinden? Gebruik de zoekfunctie van Google bijvoorbeeld. Typ het trefwoord dat je in gedachten hebt en bekijk de resultaten. Soms zijn er verrassende tips om op te focussen. Denk ook na over wat je zelf zou typen als je naar de informatie in jouw artikel zou zoeken. Op een gegeven moment word je er handig in! Online marketing is dus heel belangrijk.

Een pakkende titel is THE KEY!

De meeste mensen klikken onmiddellijk op een van de eerste drie opties in Google. Toch is het belangrijk om een goede sterke titel te hebben die je artikel of pagina goed beschrijft. Zorg er ook voor dat jouw trefwoord terug in jouw titel staat! Celine schreef eerder een blog met zeer goede tips om sterke en pakkende titels te schrijven om je verkeer te vergroten.

Lees tip: Pakkende titel ideeën om traffic te verhogen + freebie

wat is seo

Maak gebruik van tussenkoppen

Het gebruik van koppen en ondertitels heeft meerdere functies. Ten eerste maakt het een artikel duidelijk, leesbaar en interessant. Een internetlezer is een scroller en zoekt naar informatie die hij of zij echt interessant vindt. Een stimulerende kop kan de lezer aanspreken om het stuk te lezen of nog beter om het hele artikel te lezen.

Bovendien is er nog een functie. Zoekmachines zoals Google vinden ook koppen en tussenkoppen erg leuk. Als je het juiste trefwoord in jouw koppen gebruikt, geven de zoekmachines extra aandacht aan het artikel. En dat vindt Google leuk!

SEO titel en meta beschrijving; is dat echt nodig?

Elke beginnende blogger en soms zelfs ervaren bloggers vergeten vaak een aangepaste SEO-titel of metabeschrijving toe te voegen. Maar wat is het eigenlijk? Als u de Yoast SEO-plug-in gebruikt, kan je dit eenvoudig aanpassen. De SEO-titel is een titel van jouw artikel of pagina die wordt weergegeven in Google. Deze titel kan verschillen van de originele titel, maar zorg ervoor dat er een overlapping is.

Een metabeschrijving is een korte beschrijving van maximaal 160 tekens die jouw artikel kort samenvat. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk interessante zoekwoorden in jouw metabeschrijving opneemt. Het sleutelwoord ‘main’ wordt gebruikt in de SEO-titel en de metabeschrijving.

Onderschat je afbeeldingen niet!

Je weet dat goede foto’s erg belangrijk zijn voor het uiterlijk van je pagina’s en blogs. Bovendien hebben ze ook een functie voor zoekmachines. Op voorwaarde dat je ze optimaal gebruikt. Je kan zogenaamde ‘alt-attributen’ aan alle afbeeldingen toevoegen. Als je op de afbeelding in WordPress klikt, zie je ‘Titel van attribuutafbeelding’. Hier voer je het trefwoord in!

Focus niet te veel op zoekmachines!

Zoekmachines zijn dol op inkomende links naar uw website. Google gebruikt honderden criteria om uw positie in de zoekmachine te bepalen. Een website met veel verkeer is gewoon ongelooflijk interessant voor zoekmachines en Google vindt dat erg leuk. Bezoekers die binnenkomen via platforms zoals Facebook en Pinterest meten zoekmachines, zoals Google, als verkeer.

Meer lezen over Pinterest of Tailwind? Lees dan deze blogs:

Test niet het geduld van je bezoeker

Je bezoeker houdt van snelheid en wil niet te lang wachten op de informatie op je website. De ideale oplaadtijd is maximaal 1,5 seconden. En ja, dat is behoorlijk snel. Lees dit artikel om jouw website te versnellen.

Lees tip: Website snelheid versnellen met 8 seconden

Een goede dosis geduld

Zoekmachines zijn soms gewoon verschrikkelijk. Je kan nog steeds je best doen om uw website optimaal te optimaliseren en je volledige artikel SEO-proof te maken. De kans is nog steeds aanwezig, dat je verkeer slechts langzaam groeit van zoekmachines. Het vereist ook veel geduld. Blijf gemotiveerd en blijf sterke inhoud schrijven.

Verbeter je DA en PA!

Je hebt misschien gehoord van de termen Domain Authority en Page Authority. In deze blog ga ik hier niet te diep op in. Binnenkort komen er twee artikelen online waar ik dieper op deze twee voorwaarden inga en waarom dit zo belangrijk is.

Wat doe jij om je website of blog te optimaliseren? 

Hi! Je hebt zojuist een artikel gelezen, geschreven door Tessa van Verk. Ik ben honoursstudent Communicatie op Hogeschool Rotterdam en schrijf sinds 2014 op mijn glutenvrije foodblog Dagelijks Glutenvrij. Op The Blog Boss neem ik jullie graag mee in de wereld van online marketing en sociale media. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk ook eens mijn portfolio.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *