Webhosting | Waar moet je op letten?
0 Comments

Written by Celine Klooster

november 25, 2018

Een webhosting kiezen is alles behalve makkelijk. Je moet hierbij echt op een hoop dingen letten, zoals de schijfruimte, het dataverkeer en nog veel meer. Ben jij op zoek naar een nieuwe webhosting? Dan zou ik zeker deze post lezen om meer te weten te komen over waar je op moet letten.

Wat is webhosting?

Ik neem aan dat de meeste van jullie wel weten wat webhosting is, maar ik zou het toch even uitleggen. Webhosting is een ruimte voor het opslaan van informatie, afbeeldingen en andere inhoud. Elke website staat op een server, deze server host jouw website en zorgt er dus voor dat hij in de lucht blijft. Je hebt bijvoorbeeld blogplatformen zoals Yoors en Blogger en daarvoor heb je geen webhosting nodig. Echter, kleven er wel een hoop nadelen aan deze platformen.

Lees tip: Overstappen van Blogger naar WordPress | Waarom?

Als je wil bloggen op bijvoorbeeld WordPress.org, dan heb je dus een webhosting nodig. Zonder deze webhosting kan je niet op WordPress.org bloggen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hostingpakket?

De grootte van je hostingpakket

Het is eerst heel belangrijk om te kijken naar de grootte van je hostingpakket. Je wil natuurlijk niet met een te klein pakket zitten of juist teveel betalen voor het hostingpakket. Bij het kiezen van een hostingpakket moet je vooral letten op het verwachte dataverbuik van je website en de benodigde schijfruimte.

webhosting

Ik gebruik even als voorbeeld mijn eigen webhosting, genaamd Vimexx. Dit is een hele fijne webhosting en ik ben er echt hartstikke tevreden mee. Lees zeker ook even mijn artitkel over de beste hosting voor bloggers.

Schijfruimte

De schijfruimte is het aantal MB of GB wat je ter beschikking hebt. Hier staan de bestanden, e-mails en alle gegevens uit je database op. Het is dus heel belangrijk dat je genoeg schijfruimte hebt, want anders zit je aan je limiet.

Dataverkeer

Het dataverkeer is de hoeveelheid data die uitgewisseld worden tussen de server waar je website op draait en de computer van een bezoeker. Eigenlijk geld hiervoor een simpele regel: hoe meer bezoekers je hebt op je website, hoe meer dataverkeer er plaats vindt.

Vraag het de hosting!

Ik raad het zeker aan om je (toekomstige) hosting eens te raadplegen. Dit heb ik namelijk ook gedaan toen ik overstapte naar Vimexx. Eerst had ik hier een beetje mijn vraagtekens bij, omdat ik dacht dat Vimexx gewoon de grootste (en dus duurste) webhosting zou aanraden, maar dit was niet het geval! Ze adviseerde mij om het Plus pakket te nemen. Dit zou meer dan genoeg zijn om mijn website goed te laten lopen zonder problemen.

webhosting

Waar moet je op letten bij het kiezen van een webhostingprovider?

24/7 support

Geloof me, dit is echt heel belangrijk. Stel je voor, je website gaat zomaar offline en dan heb je geen support. Nou, dan ligt je website er wel even uit. Toen ik mijn website eruit had gesloopt, kreeg ik binnen één minuut een bericht van mijn webhosting hoe ik dit zou kunnen oplossen. Dat noem ik nou snel!

Goed bereikbaar

Hiermee bedoel ik dus niet alleen bereikbaar via mail, maar ook via social media en zelfs WhatsApp. Mijn vorige webhosting was alleen maar bereikbaar via mail en ik kreeg dan ook pas binnen een paar dagen antwoord. Nou, als je website er dan uit ligt, dan ligt hij er dus wel even een heel tijdje uit. Zelf vind ik het het fijnst om mijn webhosting simpelweg te ‘appen’. Ze reageren hier echt hartstikke snel op!

Inbegrepen diensten

Wat is er precies allemaal inbegrepen? Krijg je gratis SSL? Een online backup? Gratis support of moet je hiervoor betalen? Dat zijn allemaal dingen waar je echt op moet letten. Het is sowieso een aanrader om te kijken naar gratis SSL. Dit is echt een must in de blogwereld en je kan dus niet zonder. Ook is natuurlijk gratis support heel handig. Zelf maak ik mijn eigen backups, dus ik zou geen online backup nodig hebben, maar stel, je kan niet zelf je website backuppen, dan is dit natuurlijk wel weer heel handig! Maak dus voor jezelf een lijstje wat voor jou echt een must is.

Heb jij al een webhosting gekozen? Lees ook zeker mijn blog post over de beste hosting voor bloggers.

Are you looking for a new web hosting? Or are you looking for tips and tricks on where to pay attention to when choosing a web hosting? Then you are on the right place! This is really the best web hosting for your website or for blogs, or for your business. This web hosting contains the best services and server. It is also super cheap (not free tho ;) ). Definitely check out this article on how to start a blog.  WordPress | Ideas | For Beginners | Writing | Lifestyle | Blogger | Fashion

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *