Website snelheid versnellen met 8 seconden
3 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 6, 2017

Toen ik op vakantie was, kreeg ik veel berichten dat mijn site erg sloom was, zo sloom dat mensen mijn artikelen niet eens meer konden lezen. Niemand wil lang wachten voor een website om te laden en de meeste klikken dan ook meteen weg. Bij mijn website was dit ook het geval. Niemand wilde lang wachten voor een artikel en iedereen klikte natuurlijk weg. Logisch, zou ik ook doen. Toen ik mijn website snelheid ging testte, kwam ik uit op ruim 10 seconden. Veel te lang natuurlijk! Ik heb het voor elkaar te krijgen om mijn site snelheid te verbeteren met ruim 8 seconden! Mijn site snelheid is nu nog maar 1.91 seconde. Hoe ik dit gedaan hebt, lees je in dit artikel.

Hoe kan je je website snelheid testen?

Natuurlijk moeten we eerst onze website snelheid testen. Dat heb ik met twee tools gedaan. De eerste is Pingdom. Deze site laat een aantal dingen zien. Jouw site snelheid natuurlijk, je pagina grootte en een aantal waarschuwingen die jouw site erg langzaam kunnen maken. Als je naar onder scrolled kun je ook zien waar jouw website de fout in gaat. Bij mij was het voor een groot deel de foto’s. De tweede tool die ik heb gebruikt is GTmetrix. Deze site vond ik vooral handig om te gebruiken met mijn foto’s. Deze site laat namelijk zien welke foto’s mijn website langzaam maken en hoe ik dit het beste kan veranderen. De website snelheid kan tussen de twee sites erg verschillen, want dit kan nooit 100% nauwkeurig zijn. Als je de test een aantal keer opnieuw doet zul je zien dat de snelheid toch een beetje verschilt.

website snelheid

Foto’s

Ik denk dat dit het grootste probleem is onder alle bloggers. Te grote foto’s. We willen zo graag prachtige foto’s en willen ze eigenlijk nauwelijks verkleinen. Logisch natuurlijk, een blog draait toch een beetje om foto’s. Toch viel dit bij mij heel erg tegen. Mijn site werd zo sloom van al mijn grote foto’s. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Ik verkleinde mijn foto’s altijd al naar 750px. Als je jouw foto’s nooit verkleind, dan moet je dit sowieso al doen. Ook sloeg ik mijn foto’s normaal op in jpg. Niet verkeerd natuurlijk, maar daardoor was de file van mijn foto nog steeds erg groot. Ik kwam erachter dat je in Photoshop ook een functie hebt genaamd “Opslaan voor web”. Deze functie maakt mijn foto zoveel kleiner en maakt mijn site dus zoveel sneller, zonder dat de kwaliteit heel veel naar beneden gaat. Nu hoor ik je natuurlijk al denken, ik heb helemaal geen photoshop.. Daar heb ik ook een oplossing voor gevonden. Ik raad je foto altijd op te slaan in jpg. Met deze site kan je de file van jouw foto heel makkelijk verkleinen.

website snelheid

Plugins verminderen

Een Instagram slider. Hartstikke leuk en mooi natuurlijk, maar wist je dat dit jouw site ook erg sloom maakt? Jouw foto’s worden namelijk verkleind met html en dat maakt jouw site ook weer sloom. Ik heb deze Instagram slider meteen verwijderd en mijn site werd meteen een stuk sneller. Daarnaast is het belangrijk dat je alle inactive plugins verwijderd. Ook moet je even goed kijken naar welke plugin nou echt nodig is voor jouw site. Ik gebruikte bijvoorbeeld Commentluv voor andere bloggers, maar eigenlijk was dit helemaal niet nodig om mijn website te verbeteren. Deze plugin heb ik dus ook verwijderd.

Lees tip5 dingen die je nodig hebt om je blog traffic te exploderen

W3 cache

Eerst was ik echt tegen cache plugins, maar ik wist niet waarom. Ik dacht dat mijn site hiervan slomer werd, maar dat was natuurlijk niet zo. Je moest alleen wel de juiste instellingen hebben. Je hebt een aantal opties om aan en uit te doen. Ik heb page cache, minify en browser cache aan. Dit maakt mijn site heel veel sneller. Voordat je deze plugin aan doet, raad ik je wel aan om een backup te maken van jouw website.

Ik heb nog een aantal andere dingen gebruikt om mijn site te versnellen, maar omdat het artikel te lang wordt, verdeel ik dit in twee artikelen. Als je nog specifieke vragen hebt over bijvoorbeeld waarschuwingen op de snelheid tester, dan kun je die gerust vragen en leg ik die uit in het volgende artikel!

Wat is jouw website snelheid?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

3 Reacties

  1. Carolien

    Eigenlijk nog helemaal niet na gekeken, toch eens gaan doen. Ik kan zeker nog wel wat plugins weg doen die ik niet gebruik of overbodig zijn. Verder hield ik altijd al rekening met de grote van mijn fotos die heb ik op 800 staan. Dit doe ik overigens gewoon met picasa waarmee ik de fotos ook soms iets lichter maak.

    Antwoord
  2. Toni

    This is really helpful information for new bloggers. Thanks for sharing!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *