WordPress plugins | Welke moet je gebruiken?
43 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 29, 2016

We hebben allemaal wel van Yoast Seo en CommentLuv gehoord. Dit zijn natuurlijk geweldige WordPress plugins, maar die kent iedereen al. Ik zet vandaag de plugins op een rijtje waar niet iedereen van heeft gehoord, maar die wel echte pareltjes zijn.

WordPress plugins

ZigWidgetClass. Ik was lang opzoek naar een plugin die sommige dingen op de mobiele versie van mijn blog liet verdwijnen. Ik wilde de drie plaatjes op mijn blog niet op de mobiele versie van mijn blog laten zien, omdat die heel lelijk onder elkaar stonden. Ik kon hier geen enkele plugin voor vinden en heb uiteindelijk voor een andere oplossing gekozen. Na een tijd vond ik deze plugin en nu gebruik ik hem voor mijn sidebar. Als je dit artikel op je telefoon leest, kun je zien dat ik sommige widgets die ik normaal in mijn sidebar heb staan, niet meer op de mobiele versie te zien zijn. Dit doe je door een class toe te voegen aan je widget. Als je de class ‘hide_on_mobile’ toevoegt, dan kun je bepaalde widgets laten verdwijnen op je telefoon. Dit kan ook net andersom.

NextGEN Gallery. Ik probeer mijn blog altijd zo persoonlijk mogelijk te houden. Met deze plugin heb ik een aantal van mijn favoriete quotes toegevoegd aan mijn sidebar.

Scroll Back to Top. Je moet maar zo denken, lezers zijn lui. Probeer het hen zo makkelijk mogelijk te maken. Met deze plugin kun je links of rechts onderin een pijltje tevoorschijn laten komen, zodat de lezer hier alleen maar op hoeft te klikken om naar boven te gaan. Dit pijltje kun je in eigen kleur toevoegen. Zo hoeven jouw lezers niet helemaal(!) naar boven te scrollen en hoeven ze alleen maar op een knopje te drukken.

Wordpress plugins

Any Mobile Theme Switcher. Als je een responsive theme hebt, maar ook als je er geen hebt, dan is deze plugin echt perfect. Met deze plugin kun je een apart theme toevoegen als mobile theme. Ben je dus geen fan van het mobiele thema van je huidige thema? Dan kun je met deze plugin een thema toevoegen die je alleen gebruikt als mobiele thema. Hiervoor gebruik ik deze plugin niet voor. Het mobiele thema die bij mijn thema hoort zag er erg raar uit op mijn telefoon. Ik heb met deze plugin een apart thema gemaakt en hij ziet er nu veel beter uit.

Lees tip: Overstappen van Blogger naar WordPress

Mailpoet Newsletters. Ik ben lui. Soms besteed ik mijn tijd liever aan andere dingen, in plaats van het promoten van mijn artikelen. Deze plugin maakt automatisch een nieuwsbrief van jouw artikelen, zonder dat je er iets hoeft te doen. Natuurlijk moet je eenmalig een aantal dingen toevoegen, maar daarna ziet de nieuwsbrief er echt geweldig uit. Je kan alles aanpassen als je dat wilt, dus het wordt geen lelijke nieuwsbrief.

qTranslate-X. Ik zie veel bloggers in het Engels en in het Nederlands bloggen. Dit doe ik ook, maar ik doe het toch een tikkeltje anders. Met deze plugin kun je als het ware naar de Engelse versie van je blog switchen. Hierdoor staat alles in het Engels en heb je dus niet een Nederlandse en Engelse vertaling van de blogpost onder elkaar.

upPrev. Deze plugin is erg goed voor het doorlinken van artikels. Met de plugin kun je links of rechts onder een kleine pop-up toevoegen met je laatste artikel. Hierdoor klikken lezers snel door naar een ander artikel, zonder dat zo’n pop-up venster irritant wordt.

Welke WordPress plugins ga je gebruiken?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

43 Reacties

 1. Rochella

  Hooooi Celine, hier heb ik echt wat aan. Ik ga meteen een kijkje nemen. Thanx voor deze nuttige tips. XOXO

  Antwoord
  • Celine

   Fijn dat je er wat aan hebt! x

   Antwoord
 2. Sophie

  Goed overzicht! Echt plugins die het je makkelijker maken. Ik heb me al vaak afgevraagd hoe andere bloggers dat deden met die quotes, maar is het eindelijk duidelijk welke plugin dat is!

  Antwoord
  • Celine

   Ahh fijn dat jij er ook wat aan hebt! Ik hoop dat het voor jou ook wat makkelijker wordt!

   Antwoord
 3. Janine

  Zo blij dat het dit keer niet de standaard wodpress plugins zijn die je overal al tegen komt. Ik ken geen van deze plugins dus ik zal zeker even kijken. Bedankt!

  Antwoord
  • Celine

   Ah mooi, dat is fijn om te horen!

   Antwoord
 4. Astrid

  Altijd interessant om te zien welke plugins andere bloggers gebruiken!

  Antwoord
  • Celine

   Ik vind het ook altijd interessant!

   Antwoord
 5. Robin Valentine

  heel handig! die nieuwsbrief plug-in ga ik downloaden. mooie foto heb je ook gemaakt 🙂

  Antwoord
  • Celine

   De nieuwsbrief plugin is inderdaad erg handig! Vooral voor luie mensen 😉

   Antwoord
  • Celine

   Leuk dat je het handig vind! x

   Antwoord
 6. Quinty

  Zelf heb ik geen wordpress maar toch een handig artikel haha 🙂

  Antwoord
  • Celine

   Er zijn anders heel veel voordelen aan het overstappen van WordPress!

   Antwoord
 7. Preschool2teen

  I jav r yo check some of these out, especially mailpoet.

  Antwoord
 8. Chrinstine

  I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never
  found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.
  In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did,
  the web will be a lot more useful than ever before.

  Antwoord
 9. Mariska

  Zie je artikel nu pas, ben je sinds vandaag beginnen te volgen. Ga eens kijken naar een paar plugins!

  Antwoord
 10. Anna gerrie

  Erg handig artikel! Hier heb ik wat aan 🙂

  Antwoord
  • Celine

   Dankjewel voor je compliment!

   Antwoord
 11. Laura

  Fijn artikel, ik kende de meeste plugins nog niet. Ik ga MailPoet maar eens proberen denk ik! Liefs

  Antwoord
 12. Josine

  Grappig om te lezen dat iedereen zo dr eigen favoriete plug-ins heeft. De laatste vind ik wel een goede tip, dank je!
  Liefs Josine

  Antwoord
 13. Nele van MamaExpert

  Merci. Altijd op zoek naar een paar leuke plugins en hier zitten een paar handige tussen. Ps ik ben al een tijdje op zoek naar een plugin die overbodige foto’s uit je wp directory haalt- dus die je wel geupload hebt maar die niet wordt weergegeven. Heb jij een idee?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hmm overbodige foto’s uit je wp-directory, dat is een goed idee! Ik ga eens opzoek!

   Antwoord
 14. Laura

  Wat een fijne tips! Kende deze plugins nog niet:)

  Antwoord
 15. An

  Oh hier heb ik écht wat aan !!

  Antwoord
 16. Wendy

  Oh toffe tips! Als beginnende blogster kan ik dit goed gebruiken. Thanks for sharing!

  Antwoord
 17. Marjolein

  Interessant! Ik heb onmiddellijk de scroll back to top plugin geïnstalleerd!

  Antwoord
 18. Fie, hola-nova

  Superhandige post! ik ga er hier zeker enkelen van bekijken 🙂

  Antwoord
 19. Simone

  Hele handige tips, ik ga er zeker een aantal van installeren!

  Antwoord
 20. Demi

  Hele handige tips, vooral dat ‘pijltje’ onderaan klinkt voor mij als muziek in de oren. Ik was er al best lang naar op zoek, thanks voor de tip!

  Antwoord
 21. Kumba

  These are some really great plugin! I have downloaded a few already. Thanks so much!

  Antwoord
 22. Ilona Wielinga

  Wat een handig artikel! Ik heb direct een paar plug-ins gedownload 😀

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *