Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

We hebben allemaal wel van Yoast Seo en CommentLuv gehoord. Dit zijn natuurlijk geweldige Wordpress plugins, maar die kent iedereen al. Ik zet vandaag de plugins op een rijtje waar niet iedereen van heeft gehoord, maar die wel echte pareltjes zijn.

Wordpress plugins

ZigWidgetClass. Ik was lang opzoek naar een plugin die sommige dingen op de mobiele versie van mijn blog liet verdwijnen. Ik wilde de drie plaatjes op mijn blog niet op de mobiele versie van mijn blog laten zien, omdat die heel lelijk onder elkaar stonden. Ik kon hier geen enkele plugin voor vinden en heb uiteindelijk voor een andere oplossing gekozen. Na een tijd vond ik deze plugin en nu gebruik ik hem voor mijn sidebar. Als je dit artikel op je telefoon leest, kun je zien dat ik sommige widgets die ik normaal in mijn sidebar heb staan, niet meer op de mobiele versie te zien zijn. Dit doe je door een class toe te voegen aan je widget. Als je de class 'hide_on_mobile' toevoegt, dan kun je bepaalde widgets laten verdwijnen op je telefoon. Dit kan ook net andersom.

NextGEN Gallery. Ik probeer mijn blog altijd zo persoonlijk mogelijk te houden. Met deze plugin heb ik een aantal van mijn favoriete quotes toegevoegd aan mijn sidebar.

Scroll Back to Top. Je moet maar zo denken, lezers zijn lui. Probeer het hen zo makkelijk mogelijk te maken. Met deze plugin kun je links of rechts onderin een pijltje tevoorschijn laten komen, zodat de lezer hier alleen maar op hoeft te klikken om naar boven te gaan. Dit pijltje kun je in eigen kleur toevoegen. Zo hoeven jouw lezers niet helemaal(!) naar boven te scrollen en hoeven ze alleen maar op een knopje te drukken.

Wordpress plugins

Any Mobile Theme Switcher. Als je een responsive theme hebt, maar ook als je er geen hebt, dan is deze plugin echt perfect. Met deze plugin kun je een apart theme toevoegen als mobile theme. Ben je dus geen fan van het mobiele thema van je huidige thema? Dan kun je met deze plugin een thema toevoegen die je alleen gebruikt als mobiele thema. Hiervoor gebruik ik deze plugin niet voor. Het mobiele thema die bij mijn thema hoort zag er erg raar uit op mijn telefoon. Ik heb met deze plugin een apart thema gemaakt en hij ziet er nu veel beter uit.

Lees tip: Overstappen van Blogger naar Wordpress

Mailpoet Newsletters. Ik ben lui. Soms besteed ik mijn tijd liever aan andere dingen, in plaats van het promoten van mijn artikelen. Deze plugin maakt automatisch een nieuwsbrief van jouw artikelen, zonder dat je er iets hoeft te doen. Natuurlijk moet je eenmalig een aantal dingen toevoegen, maar daarna ziet de nieuwsbrief er echt geweldig uit. Je kan alles aanpassen als je dat wilt, dus het wordt geen lelijke nieuwsbrief.

qTranslate-X. Ik zie veel bloggers in het Engels en in het Nederlands bloggen. Dit doe ik ook, maar ik doe het toch een tikkeltje anders. Met deze plugin kun je als het ware naar de Engelse versie van je blog switchen. Hierdoor staat alles in het Engels en heb je dus niet een Nederlandse en Engelse vertaling van de blogpost onder elkaar.

upPrev. Deze plugin is erg goed voor het doorlinken van artikels. Met de plugin kun je links of rechts onder een kleine pop-up toevoegen met je laatste artikel. Hierdoor klikken lezers snel door naar een ander artikel, zonder dat zo'n pop-up venster irritant wordt.

Welke Wordpress plugins ga je gebruiken?

43 gedachten over “WordPress plugins | Welke moet je gebruiken?

  1. I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never
    found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.
    In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did,
    the web will be a lot more useful than ever before.

  2. Merci. Altijd op zoek naar een paar leuke plugins en hier zitten een paar handige tussen. Ps ik ben al een tijdje op zoek naar een plugin die overbodige foto’s uit je wp directory haalt- dus die je wel geupload hebt maar die niet wordt weergegeven. Heb jij een idee?

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!