WPML functies | Welke zijn het beste?
0 Comments

Written by Celine Klooster

juli 1, 2018

Een tijdje geleden ben ik overgestapt naar WPML. Nog steeds een van de beste keuzes die ik heb gemaakt en ik wil echt niet meer terug. Vandaag vertel ik dan ook waarom ik ben overgestapt en welke WPML functies nou echt het beste zijn. Waarom zou je moeten kiezen voor WPML en niet voor een andere plugin? Dat lees je in deze blog.

WPML functies

Translation Management

Met Translation Management kan je een team opzetten van vertalers en hen taken toewijzen en daarnaast ook de status checken van de vertaling van de site.

Menu translation

Met deze functie kan je de menu van jouw website vertalen. Zo heb je dus twee verschillende menu’s en kan je daar ook op inspelen.

Menu sync

Menu sync zorgt ervoor dat menu’s automatisch worden aangemaakt. Van deze functie maak je eigenlijk alleen gebruik wanneer je net begonnen met WPML en alles nog moet opzetten.

Vertaal pagina’s gemaakt met page builders

Met deze functie krijg je de mogelijkheid om eenmalig je page builder te designen en dat je vervolgens alleen nog maar de texts moet vertalen. Dat scheelt dus weer een hoop tijd.

Vertaal site titel en beschrijving

Deze functie spreekt eigenlijk voor zich. Met deze functie kan je dus een Nederlandse en Engelse beschrijving aanmaken.

Vertaal thema’s en plugins

Deze functie spreekt ook voor zich. Met deze functie kan je thema’s en plugins vertalen.

WooCommerce support

WPML ondersteunt WooCommerce. Heb je dus een webshop en wil je die ook in een andere taal maken? Dan is WPML echt de plugin die je nodig hebt. Deze functie is zoals alle andere functies die ik in dit artikel benoem, alleen beschikbaar bij WPML.

Integratie met vertaal services

Maak jij gebruik van vertaal services om jouw artikelen te vertalen? Dan kan je heel makkelijk vanuit WordPress jouw artikelen naar deze vertaal services doorsturen. Daarnaast krijg je in WordPress een melding wanneer de vertaling is voltooid.

Flexibele URLS

WPML functies

Deze functie is ook erg belangrijk voor je SEO. Deze functie zorgt ervoor dat je talen worden verdeeld in domeinen, sub-domeinen en folders. Daarnaast heeft WPML een optie genaamd sticky links, waardoor je geen gebroken links meer kan hebben.

Stille vertaling modus

Deze functie klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze functie zorgt ervoor dat je aan vertalingen kan werken, zonder dat je bezoekers deze talen meteen te zien krijgen.

Lees tip: Blog bezoekers verdubbelen met WPML

SEO mogelijkheden (!)

Dit is de belangrijkste functie en is dan ook de reden waarom ik voor WPML heb gekozen. Deze functie zorgt ervoor dat alle meta data en slugs kunnen worden vertaald en dat je daar volledige controle over hebt.

Thema compatibiliteit

De plugin is compatibel met elk thema die je gebruikt.

Plugins compatibiliteit

Ook zijn al je plugins compatibel met WPML en wordt hier elke dag aan gewerkt.

Support

De support is erg handig voor wanneer je hulp nodig hebt met WPML. De support staat dan ook altijd voor je klaar.

Ik spreek trouwens nu alleen over Nederlands en Engels, maar WPML is beschikbaar in een hoop talen. Elke taal die jij zou willen gebruiken is bij WPML beschikbaar. Al de functies die ik hierboven bespreek zijn alleen bij WPML te vinden en zijn niet te vinden bij gratis vertaling plugins. Dit is dan ook de reden waarom WPML echt de beste is.

Welke WPML functies lijkt jou het beste?

Wil je WPML ook hebben? Check dan zeker even de website van WPML.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *